Nacompetitie Vrouwen zaterdag 2e/3e klasse: Alleen Ariston’80 naar zege

Voor drie van de vier regionale teams eindigde het avontuur in de nacompetitie in de tweede ronde. FC ’s-Gravenzande en Lyra zagen hun hoop op promotie in rook opgaan en Die Haghe degradeerde uit de tweede klasse. Ariston’80 is nog wel in de race voor promotie.

Tekst: Roland van der Linden

FC Binnenmaas VR1 – Ariston’80 VR1

In een spannende wedstrijd kwam Ariston’80 met 1-0 achter na een mooie volley vanuit een voorzet. De Delftse studentes kwamen via Katja Schmahl op gelijke hoogte. Zij benutte een slechte terugspeelbal en liep langs de keeper om de 1-1 te maken. Nog voor de rust kon Ariston’80 op voorsprong komen. Nu was Susanne Epema doeltreffend: 1-2. In de tweede helft kwam FC Binnenmaas op gelijke hoogte door een vrije trap in te koppen: 2-2. Een kwartier voor tijd besliste invalster Marina Dielen het duel. Zij rondde een actie over de flank goed af: 2-3. Ariston’80 neemt het in de finale op tegen Sporting’70 VR2.

GJS VR1 – FC ’s-Gravenzande VR1

In een gelijk opgaande wedstrijd met een spannend scoreverloop gingen GJS en FC ’s-Gravenzande fel de strijd met elkaar aan ondanks de warmte. De verschillen waren nooit groot in het duel dat na verlenging in 5-5 eindigde. In de loterij van de strafschoppen trokken de Westlandse vrouwen aan het kortste eind. FC ‘s-Gravenzande speelt nu nog de finale van de FEVO West Cup op zaterdag 17 juni tegen sv Den Hoorn.

FC Oegstgeest VR1 – Die Haghe VR1

Die Haghe had een teleurstellende middag tegen FC Oegstgeest. De equipe van trainer Hans van Heeteren (foto) had binnen tien minuten twee keer moeten scoren, maar faalde in de afwerking. Dit manco heeft het team al het hele seizoen. De eerste mogelijkheid van FC Oegstgeest was wel raak. Die Haghe kwam vlak voor rust nog wel op gelijke hoogte door een treffer van Nora Bruinsma: 1-1. In de tweede helft kregen de Haagse bezoeksters ook kansen om te scoren, maar het was FC Oegstgeest dat twee keer doeltreffend uithaalde: 3-1.

Lyra VR1 – EMM’21 VR1

Lyra was op eigen veld in de eerste helft de bovenliggende partij en had het meeste balbezit. De Westlandse vrouwen kregen ook een aantal kansen, maar waren niet scherp in de afwerking. Pas in de zeventigste minuut kon Lyra de score openen via MO17-speelster Chimene Tetteroo. Binnen een minuut trok EMM’21 de stand weer gelijk na een fout in de verdediging van Lyra. De thuisploeg ging op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar kreeg twee treffers om de oren. Lyra voerde een aantal wissels door en kwam terug in het duel door een knap schot van Marieke van Zweden. In de laatste minuut bracht Chimene Tetteroo de verdiende gelijkmaker op het bord: 3-3. In de verlenging werd niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. EMM’21 was met 4-5 net de betere ploeg.

Lees verder