Nacompetitie 3e/4e klasse: Voorschoten’97 moet afdalen na nederlaag

In Culemborg moest Voorschoten’97 het hoofd buigen voor SMVC Fair Play. Al in de eerste helft was het duel beslist met een ruime voorsprong voor de thuisploeg. In de tweede helft kwam in de stand geen verandering meer.

Tekst: Roland van der Linden

Voorschoten’97 was niet de mindere ploeg in de eerste helft, maar gaf drie cadeautjes weg inclusief een strafschop. De ploeg van trainer Denis Luhulima (foto) ging aan de thee met een geflatteerde 3-0 achterstand op het scorebord.

In de rust ging Voorschoten’97 in een andere formatie spelen: 1-3-4-3. Dit kwam het spel van de bezoekers ten goede. Helaas werden de kansen in vier één-op-één situaties niet benut. SMVC Fair Play bleef gevaarlijk in de counter maar Glenn Mulder, Jarno van der Born en Wout Adriaanse speelden een prima tweede helft en hielden de deur achterin dicht.

Door de verliespartij komt Voorschoten’97 volgend seizoen uit in de vierde klasse van het zondagvoetbal, net als Taurus, dat al eerder degradeerde. Ook SVH komt een niveau lager uit, maar maakt de stap naar het zaterdagvoetbal.

Lees verder