Nacompetitie zondag 4e divisie/1e klasse: Droom van TAC’90 spat uit elkaar in Echt

Voor TAC’90 eindigde de nacompetitie in Echt. De Haagse formatie was niet opgewassen tegen de thuisploeg, waarmee de hoop om de Vierde Divisie te bereiken vervloog. TAC’90 hoopt nu komend seizoen in de eerste klasse veel regionale ploegen tegen te komen en niet zover meer te hoeven reizen.

Tekst: Roland van der Linden

In de eerste fase kreeg EVV Echt twee kopkansen die niets opleverden. Daarna was het de beurt aan TAC’90. Mo el Osrouti kreeg eerst een kleine kans op een treffer en ging kort daarna alleen op de keeper van EVV Echt af, maar gleed bij het afronden weg en schoot de bal recht tegen de doelman aan. Na dik een half uur kreeg EVV Echt een vrije trap op ongeveer dertig meter van het doel. De bal werd kort gespeeld en er volgde een schot op het doel. Doelman Dion van Wijk kon de bal niet klemmen en de terugspringende bal was in de rebound een prooi voor de spits van de thuisploeg: 1-0.

Hoekschoppen

Vijf minuten na de rust kwam TAC’90 op 1-1. Na een gekraakt schot van Kenan Dagsoy kwam de bal bij Jesus Penate, die Rensy Barradas (foto) bereikte. Barradas schoot in de verre hoek binnen. Twee hoekschoppen in de 54e en 58e minuut leverden EVV Echt doelpunten op, waardoor de stand 3-1 werd. TAC’90 moest nog twee treffers incasseren en ging met 5-1 ten onder. De Haagse ploeg kon in deze wedstrijd niet haar gebruikelijke niveau halen, maar trainer Arie van der Padt gaf aan, dat het team trots mag zijn op wat ze met elkaar hebben bereikt. Van plek twaalf naar het winnen van de tweede periode en uiteindelijk derde worden. Ook de voorzitter gaf dit na afloop weer. ,,Dit seizoen is het maximale uit de groep gehaald”, aldus Raymond Kharagjitsing.

Lees verder