Komend seizoen primeur bij zaterdag derdeklasser Ariston’80

Bij Ariston’80 gaat er aankomend seizoen een primeur plaatsvinden in de historie van de club. Speelster Zoyla Barendse (foto) maakt dan de overstap van het eerste vrouwenteam naar de mannenselectie van Ariston’80. Zoyla Barendse speelt naast veldvoetbal bij Ariston’80 ook in het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam en is hier ook captain van.

Zoyla Barendse begon op haar zevende al te voetballen bij vv Flevo. Via FC Medemblik en Reigerboys werd ze later gevraagd door FC Rijnvogels (Topklasse). Met zaalvoetbal begon ze op haar tiende bij DWOW en bij FC Marlène kreeg ze een goede zaalvoetbalopleiding, wat resulteerde in het spelen in een jongenscompetitie naar vrouwen 1 Eredivisie zaalvoetbal, met als eindresultaat het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam. Inmiddels heeft ze er al zestien interlands opzitten en een EK gespeeld.

Zoyla Barendse merkte dat Topklasse veld en Eredivisie zaal bijna niet meer te combineren viel, naast het studeren en heeft er toen bewust voor gekozen om een stapje lager te gaan spelen op het veld. Zij hoopt nu via de stap naar de mannenselectie weer de uitdaging te vinden om haar voetbalcarrière op het veld verder te ontwikkelen, al blijft het zaalvoetbal wel haar voorkeur houden.

Lees verder