Stoppen KSD Marine, trainer Henk Baggerman: ,,De laatste weken zag ik dit aankomen”

Maandagavond heeft het bestuur van KSD Marine na een vergadering de conclusie getrokken, dat het eerste team niet wordt ingeschreven voor de nieuwe competitie 2023-2024. De degradatie naar de vijfde klasse, dat onlangs een feit werd, heeft daar niets mee te maken, aldus trainer Henk Baggerman (foto).

Tekst: Ton Beije

Henk Baggerman legt uit: ,,Voor de winterstop is er geïnventariseerd bij de spelersgroep wie er zouden blijven. Hier gaf slechts één speler, Brian Koster, aan dat hij aan het einde van het seizoen zou stoppen. De rest gaf aan te zullen blijven en hierdoor heb ik mijn contract ook verlengd. Tot een aantal weken geleden toch een aantal spelers te kennen had gegeven om weg te gaan, waardoor we dus in de problemen kwamen. Ook een aantal spelers, dat zou komen naar KSD Marine trok hun ja-woord toch weer in. Hierdoor kwamen we dus qua aantallen te kort voor een eerste elftal. En bij KSD Marine is er ook maar één selectie elftal.”

Eisen

Helemaal verrast is Baggerman niet over het terugtrekken nu van het eerste team. ,,De laatste weken zag ik het aankomen. We hebben nog tot gisterenavond geprobeerd om spelers erbij te krijgen. Maar helaas is dat niet gelukt. Sommige spelers hebben te veel ‘eisen’.” Volgende week praat Henk Baggerman met het bestuur van KSD Marie over de afwikkeling van de zaak met hem als trainer.

 

Lees verder