ADO Den Haag-captain Boy Kemper verkast naar NAC Breda

NAC en de 23-jarige verdediger Boy Kemper (foto) van ADO Den Haag zijn tot een akkoord gekomen over een driejarige verbintenis. Kemper zal na het succesvol afronden van de medische keuring zijn contract tekenen. Bij ADO Den Haag liep zijn verbintenis na dit seizoen af, zodat hij transfervrij kon vertrekken.

Boy Kemper begon op vijfjarige leeftijd bij FC Volendam en maakte in 2016 de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. In Amsterdam doorliep hij diverse jeugdelftallen om vervolgens op 18 augustus 2017 zijn debuut te maken in het betaald voetbal namens Jong Ajax. In totaal speelde Kemper 41 officiële wedstrijden voor Jong Ajax. Twintig van deze wedstrijden speelde hij als linksback en zestien wedstrijden als centrale verdediger.

In de zomer van 2020 kwam Kemper over naar ADO Den Haag, waar hij kwam tot 95 officiële wedstrijden. Het afgelopen seizoen was hij aanvoerder, met uitzondering uiteraard in de periode dat hij met een blessure langs de kant zat. Go Ahead Eagles had interesse in de verdediger en ook ADO Den Haag had hem graag willen behouden en deed hem eerder al een nieuw aanbod, dat Kemper heeft afgeslagen en nu dus heeft hij gekozen voor een nieuwe uitdaging.

 

Lees verder