Werkloze Kevin Hofland zoekt club met goed beleid en betrouwbare mensen

Na het wegvallen van kandidaat-trainers Danny Buijs en Fred Grim voor het komende seizoen bij ADO Den Haag zingt er weer een nieuwe naam rond in de catacomben van het Bingoal Stadion van een kandidaat om Dick Advocaat op te volgen. Volgens Omroep West zou ook de 44-jarige oud-international Kevin Hofland (foto) gelinkt worden aan het rijtje van mogelijke plaatsvervangers.

In het voetbalpraatprogramma TafelVoetbal van de regionale omroep L1 liet de in het Zuid-Limburgse Brunssum geboren Hofland weten dat hij momenteel druk bezig is werk te maken van het vinden van een nieuwe club. Hij liet doorschemeren met één club concreet in onderhandeling te zijn. ,,Er lopen wat dingetjes in zowel binnen- als buitenland. Mijn voorkeur gaat uit naar een club met realistische ambities, waar je iets neer kan zetten, een club waar je als trainer ook de tijd krijgt om zelf iets te gaan bouwen, zonder dat er emoties om de hoek komen kijken, een club met een goed beleid en betrouwbare mensen. Hopelijk wordt er snel iets concreets, want de voorbereiding op het nieuwe seizoen komt nu ook alweer langzaam op gang en ik wil toch wat tijd hebben. Ik hoop dat er snel knopen worden doorgehakt.”

Voorkeur

,,Hoofdtrainer of assistent-trainer maakt mij niet zo veel uit, maar mocht ik ergens als assistent aan het werk gaan, dan wil ik wel werken met een hoofdtrainer die een bepaalde ervaring heeft opgedaan en waar ik mijzelf kan zijn. Maar een hoofdtrainerschap heeft wel mijn voorkeur” gaat Hofland verder.  De centrale verdediger met zeven interlands op zak was na zijn actieve loopbaan als hoofdtrainer werkzaam bij Fortuna Sittard waar hij in 2020 werd ontslagen. Na een korte tijd assistent van Mark van Bommel te zijn geweest bij Vfb Wolfsburg, verkaste hij naar Willem II waar hij na het verlies in de Brabantse derby tegen NAC eind 2022 na een samenwerking van slechts negen maanden op straat kwam te staan. Toen afgelopen maart bekend werd dat Dick Lukkien aan het eind van dit seizoen bij FC Emmen zou vertrekken, had Hofland al een gesprek met voorzitter Lubbers van de degradant, maar dat leidde niet tot een verbintenis.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder