Nacompetitie zaterdag 3e/4e klasse: Vier regioclubs hopen op plek in derde klasse

BSC’68, sv Houtwijk, Stompwijk’92 en Laakkwartier hebben de finale van de nacompetitie bereikt. De Benthuizer ploeg van trainer Abdullah Sari (foto) strijdt voor promotie. De overige teams proberen degradatie te voorkomen.

Tekst: Roland van der Linden

BSC’68 – CVC Reeuwijk

Op het terrein van ARC in Alphen aan den Rijn staat BSC’68 om 14.30 uur aan de aftrap voor het finaleduel tegen CVC Reeuwijk. Na een goede competitie waarin BSC’68 op de tweede plaats eindigde met maar die punten achterstand op kampioen Zevenhoven, mag nu alsnog gestreden worden om promotie. Tegenstander CVC Reeuwijk wam uit in de 3e klasse C en voorkwam op doelsaldo rechtstreekse degradatie.

Zwammerdam – sv Houtwijk

Bij UVS op sportpark Kikkerpolder zal sv Houtwijk een zware dobber krijgen aan Zwammerdam. In de vorige ronde veegde Zwammerdam de vloer aan met Te Werve (7-0). Ook in de competitie kwam Zwammerdam sterk voor de dag met 18 zeges uit 26 duels en een tweede plek in de eindrangschikking. De Houtwijkers kunnen een teleurstellend seizoen toch nog een positieve draai geven door met een zege lijfsbehoud te realiseren. De Haagse ploeg kwam in de competitie een punt te kort voor rechtstreekse handhaving. De ploeg staat weer onder leiding van het duo Jan Kloor en Herman Knoppert.

Stompwijk’92 – Laakkwartier

Beide teams gaan de strijd aan om hun plek in de derde klasse te behouden. Stompwijk’92 leek in de derde klasse A lang op degradatie af te stevenen, maar voorkwam op de laatste speeldag dat lot en mag nu in de finale van de nacompetitie alsnog proberen om in derde klasse te blijven. Ook voor Laakkwartier zijn de belangen groot. Na de degradatie uit de tweede klasse zondag vorig seizoen, wil de Haagse club niet nogmaals afdalen. Gaat interim-trainer Sjaak Polak erin slagen Laakkwartier ook volgend seizoen te laten starten in de derde klasse?

Lees verder