Technische mannen Looijesteijn en Young geven DHC weer positieve Vibe 

DHC heeft een heel slechts seizoen achter de rug in de eerste klasse. De toekomst zag er – zeker sportief gezien – heel slecht uit. John van Zweden nam het stokje over, met onder meer Suzanne Lems – en gebruikte zijn netwerk om nieuwe mensen binnen te halen met als doel een volwaardige selectie neer te zetten voor het komende seizoen.

Dennis Young (technisch coördinator), Peter Looijesteijn (adviseur technische commissie) en Oscar Liefhebber hebben in drie maanden weer een nieuw DHC neergezet> Met hulp van de technische staf en het bestuur is het gelukt om minimaal drie elftallen te creëren, de selectie voor het eerste en tweede en een O23-team. Dat leverde nu 51 nieuwkomers op en 20 blijvende selectiespelers van DHC.

Met die 51 nieuwkomers en 20 clubtrouwe DHC-spelers is de missie volbracht. John van Zweden gaf alle vrijheid aan Dennis Young en Peter Looijesteijn en het resultaat is daar! DHC gaat weer de goede kant op. Hoofdtrainer John de Letter heeft genoeg materiaal gekregen om een representatieve selectie neer te zetten. Dennis Young blijft technisch coördinator bij DHC en wordt vanaf heden versterkt met Volkan Yilmaz, die de functie van Looijesteijn zal overnemen. Peter Looijesteijn heeft z’n belofte nagekomen om DHC te helpen en ook z’n woord gehouden (‘deze club heeft een historie zoals veel clubs in Den Haag en omstreken en dat moet blijven bestaan!). Hij wil vrijblijvend blijven functioneren en ziet in Dennis Young en Volkan Yilmaz de perfecte mannen om DHC groter te maken. ,,Met hun nieuwe technische staf en trainers eromheen gaat dat zeker lukken.”

Peter Looijesteijn

Met een ervaren hoofdtrainer en de nieuwe aankomende trainers en ook een nieuwe verzorger (Bert Molenaar) zal er begonnen worden met de opmars van DHC. Wat Peter Looijesteijn betreft, gaat hij met de technische staf en het bestuur nog kijken waar verbeteringen kunnen plaatsvinden (materiaal, sponsoren en een trainingskamp. ,,Het technische gedeelte is ingevuld, nu nog de puntjes op de ‘i’ zetten en een mooi seizoen draaien.”

Lees verder