Max de Jong volgt Arjan van de Kaaij op als Hoofd Keepers Coach bij ADO Den Haag

Max de Jong (foto) keert na elf jaar terug bij zijn grote liefde ADO Den Haag. De geboren Hagenaar stond eerder als doelman en later als keeperstrainer onder contract bij ADO Den Haag. In 2012 vertrok De Jong in het kielzog van de toen vertrekkende ADO Den Haag-trainer John van den Brom naar Anderlecht.

Bij de club uit Brussel was de 54-jarige De Jong tot 2020 actief, waarna Al Raed uit Saoedi-Arabië de volgende bestemming was. Een jaar later volgde de overstap naar Al Ahli SFC, waar hij in maart vorig jaar vertrok. Nu keert De Jong terug bij de club die nog altijd in zijn hart zit. ,,Het is speciaal om terug te keren. ADO Den Haag is en blijft namelijk mijn club, ik heb hier veertien jaar onder contract gestaan en ik ben geboren en getogen hier. In deze functie moet ik ervoor zorgen dat de keepers zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen om uiteindelijk de stap naar het eerste te maken als dat zover is, een leuke functie waar ik veel zin in heb!”, laat De Jong weten op de clubsite.

Albert van der Dussen vult aan: ,,Na het vertrek van Hoofd Keepers Coach Arjan van de Kaaij zijn we hard op zoek gegaan naar een geschikte vervanger. Met Max de Jong hebben we de ideale kandidaat gevonden. Een zeer ervaren keeperstrainer en een echte Hagenaar die de club goed kent.”

(Foto: ADO Den Haag)

Lees verder