Cesco Agterberg komt terug op geplande sabbatical

Nieuwenhoorn heeft met de zeer ervaren Cesco Agterberg (foto) een verrassende nieuwe trainer in huis gehaald. Verrassend ook voor Agterberg zelf, want hij heeft tot enkele dagen geleden vrienden en bekenden bezworen dat hij komend seizoen nergens trainer wil zijn. Hij zou een sabbatical gaan nemen. Even een jaartje helemaal niks.

Maar afgelopen dinsdagochtend kreeg hij een appje van Ergün Buga van de Stichting Nieuwenhoorn Topsport. Buga was na het afhaken van Jeff Stans driftig op zoek naar een trainer met een UEFA-A-licentie, die de selectie van Nieuwenhoorn onder zijn hoede kan gaan nemen. Dat appje leidde in sneltreinvaart tot een overeenkomst. Cesco Agterberg, die als hoofdtrainer van SC Woerden, All Hazm Sport in Saudi-Arabië, Alphense Boys, Sportlust’46, Excelsior Maassluis, SC Feyenoord, DHSC, ASWH, SDC Putten, een paar maanden SVL Langebroek en de afgelopen twee seizoenen van de zondagselectie van Westlandia, een rijtje mooie clubs op zijn naam heeft staan en vaak kampioen is geworden, kan dus een nieuwe club aan zijn CV toevoegen. Komend seizoen is hij de hoofdtrainer van vierde divisionist Nieuwenhoorn.

Rust

Cesco Agterberg: ,,Ik heb het druk op mijn werk en als je daarnaast ook nog eens trainer bent, dan kom je wel eens tijd tekort. Daarom wilde ik als trainer een stapje terug doen. Sinds eind vorig jaar heb ik tegen alles en iedereen gezegd dat ik komend seizoen geen trainer zou zijn. Ik ging een jaartje rust nemen. Iedereen die ik ken wist dat. Tot begin deze week was ik dat ook daadwerkelijk van plan.” Het voorstel van Nieuwenhoorn deed hem echter toch zwichten.

Lees verder