Nacompetitie zaterdag 3e/4e klasse: Laakkwartier voorkomt degradatie

Op het terrein van RKAVV aan de Kastelenring vochten zowel Stompwijk’92 als Laakkwartier tegen degradatie. De Haagse ploeg bleek de bovenliggende partij en mag ook komend seizoen in de derde klasse uitkomen. Stompwijk’92 daalt af naar de vierde klasse na de nederlaag.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Bert Tielemans

Kai Muusers kreeg de eerste kans voor Laakkwartier, maar de speler van de Haagse ploeg zag zijn bal over het doel heen gaan. Daarna waren er twee goede mogelijkheden om te scoren voor Stompwijk’92, maar de naar Wilhelmus vertrekkende doelman Sandro Veugelers stond tot twee keer toe op de juiste positie. Na twee gemiste kansen van Karam Boukhari kwam Laakkwartier voor rust toch nog op voorsprong door een treffer van Kai Muusers. Met de 1-0 op het scorebord gingen de teams aan de thee.

In de tweede helft kwam Stompwijk’92 met tien man te staan na een rode kaart voor de doelman na een handsbal. Het duel was gespeeld toen Hamza Boukhari de tweede treffer van Laakkwartier aantekende. De 2-0 bleek ook de eindstand te zijn.

Later een (foto)reportage) over de vreugde na afloop bij Laakkwartier met Sjaak Polak en Bram Poons in de hoofdrol. Polak is er – na een verzoek daartoe van oom Bram Poons – in geslaagd Laakkwartier te redden voor de derde klasse.

Lees verder