Nacompetitie zaterdag 1e/2e klasse: sv Den Hoorn verlengt verblijf in eerste klasse

Met een fraaie zege op Nieuwerkerk sloot Den Hoorn de nacompetitie succesvol af. Met de overwinning stelde sv Den Hoorn onder leiding van Nick van den Bos haar verblijf in de eerste klasse veilig. Nieuwerkerk komt ook komend seizoen uit in de tweede klasse.

Tekst: Roland van der Linden            |       Foto’s: Danny Ploegaert

Nieuwerkerk kon het doel als eerste vinden, maar kon de voorsprong niet vasthouden tot aan de rust. Den Hoorn kwam op gelijke hoogte nadat Chiaro Camarda zijn vrije trap van vijfentwintig meter afstand in de kruising deponeerde. De bal ging via de binnenkant van de paal het doel in. De gelijkwaardige eerste helft eindigde daardoor in 1-1.

In de tweede helft trok sv Den Hoorn de wedstrijd naar zich toe. Na een aanval over diverse schijven rondde Joey Stoel na een goede actie ook nog fraai af: 2-1. De ploeg uit Midden Delfland bleef de aanval zoeken. Een goede voorzet van Noah Hes werd door Denzel dos Santos keurig in het doel geschoten: 3-1. Het duel werd definitief op slot gegooid nadat Dos Santos ook de 4-1 voor zijn rekening had genomen.

sv Den Hoorn handhaafde zich door de zege in de eerste klasse en nam na afloop ook nog afscheid van Donny Slot en Robert Jan Kuipers die hun laatste duel speelden. De nieuwe hoofdtrainer volgend seizoen, Robin Knoester, vernam tijdens de finale van Haaglanden Voetbal Toernooi met veel genoegen de uitslag van sv Den Hoorn. Hij kan met de ploeg starten in de eerste klasse.

Lees verder