Nacompetitie 3e/4e klasse: Duel sv Houtwijk gestaakt na onduidelijkheid over rode kaart

Op het terrein van UVS in Leiden vocht sv Houtwijk om haar plek in de derde klasse te behouden. Tegenstander Zwammerdam hoopte juist op promotie naar diezelfde klasse. Het duel haalde het einde niet. sv Houtwijk stapte van het veld nadat er verwarring was ontstaan over een rode kaart voor Kubilay van Oosten.

Tekst: Roland van der Linden    |     Foto’s: Martine Epskamp (SportSnap.nl)

Voor rust kwamen beide teams niet tot scoren. Zowel sv Houtwijk als Zwammerdam kregen kansen om te scoren, maar de treffers bleven uit. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand op het scorebord. In de tweede helft werd Kubilay van Oosten ingebracht voor Kadir Narsen.

Een kwartier in de tweede helft kwam Zwammerdam op een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Jim van Vliet. Even later deelde arbiter Fonseca een gele kaart uit aan Kubilay van Oosten, die met nummer 12 speelde. De scheidsrechter dacht dat hij al eerder een gele kaart had getoond aan Van Oosten en trok de rode kaart.

sv Houtwijk protesteerde tegen de rode kaart en gaf aan dat het de eerste kaart was voor Van Oosten. Er bleken twee spelers van Houtwijk met het nummer 12 op het broekje rond te lopen. Sinan Ocal droeg op zijn shirt het nummer 9. Dit zal waarschijnlijk verwarring hebben opgeleverd bij de arbiter, die bij zijn beslissing bleef ondanks de protesten van de Haagse ploeg. Ook de assistenten konden de leidsman niet overtuigen.

sv Houtwijk wilde daarna niet verder spelen met tien man en stapte van het veld. Het duel werd daarna gestaakt. De KNVB mag zich over dit voorval gaan buitgen.

(Klik HIER voor meer foto’s van sv Houtwijk-Zwammerdam)

Lees verder