HV Toernooi: DSO MO17 bindt Forum Sport MO17 aan zegekar

In de finale was de sfeer voelbaar door vuurwerk en rookpotten in de kleuren van Forum Sport en DSO. De club uit Zoetermeer kon de in de tweede helft afstand nemen van de tegenstander en greep daardoor de hoofdprijs in de Sir Winston Fun & Games MO17-Cup.

Tekst: Roland van der Linden   |   Foto’s: Alex Pronk

DSO MO17 – Forum Sport MO17

Forum Sport opende fel, maar daarna was het vooral DSO dat met veel druk naar voren op zoek ging naar de openingstreffer. Na tien minuten spelen was het raak voor DSO. Een diagonale steekpass werd door Elisa Dubbelaar koelbloedig afgerond. De Voorburgse meiden counterden met de lange bal en DSO had daar even geen antwoord op. Vlak na de drinkpauze kon Forum Sport uit een lange bal scoren. Spits Luna Koper tekende voor de 1-1. Vlak voor rust kreeg DSO een strafschop. De elf meter leverde geen treffer op.

Na de doelwisseling nam DSO de controle over door meer rond te spelen en de intensiteit te verhogen. Forum Sport kreeg het zwaar en DSO kon weglopen naar een 4-1 overwinning. Yfke Giltaij zorgde met een bekeken schot van afstand voor de 2-1 waarna Elisa Dubbelaar de derde Zoetermeers treffer voor haar rekening nam. Nienke Nieuwenhuijsen schoot nog twee keer op de lat, maar vlak voor het eindsignaal was opnieuw Yfke Giltaij trefzeker en kwam de 4-1 op het scorebord.

Lees verder