Finale Halve Maan Cup: Duindorp SV wint wel, maar niet overtuigend

Na een onderbreking als gevolg van corona werd weer het Haaglanden Voetbal Toernooi gehouden met de finaledag op het sportcomplex van Wilhelmus.  De finale, waar de Halve Maan Cup als trofee kon worden binnengehaald, ging dit keer tussen Duindorp SV en Te Werve. Uiteindelijk won Duindorp SV geflatteerd met 3-1.

Tekst: John Carlier       |     Foto’s: Franca Dobbe

In de eerste minuut van de wedstrijd had het al 1-0 kunnen staan voor Duindorp SV. Benito Bodman kreeg een niet te missen kans, maar zijn schot ging rakelings langs de voor Duindorp SV verkeerde kant van de paal. Na deze misser leek het erop dat het een gemakkelijke wedstrijd voor Duindorp SV zou worden. Het was wachten op een doelpunt, dat dan ook in de zevende minuut werd gemaakt. Het was Fransesco Fens die met een prachtige kopbal keeper Jay Veerman het nakijken gaf 1-0.

Te Werve nam na dit doelpunt toch wat meer initiatief, wat bijna in de zevende minuut tot de gelijkmaker leidde. Amine Ulgazi kreeg een niet te missen kans na een voorzet van Faysel Amaziane, maar faalde in zijn afwerking. Direct hierna was het Benito Bodmann van Duindorp SV die de stand op 2-0 had kunnen brengen, maar zijn schot kwam recht in de handen van de keeper. Na deze mogelijkheden werd Duindorp SV toch weer wat sterker en forceerde drie corners achter elkaar, maar nog zonder resultaat. Heel even was er een opleving bij Te Werve waarbij Jonovan Mercera de kwaliteiten van keeper Jack Morauw probeerde te testen. Zijn schot werd nog net tot corner verwerkt. Hierna was het tijd voor een drinkpauze. Wellicht had Te Werve toch weer even tijd nodig om weer in haar spel te komen. Duindorp SV maakte hier gretig gebruik van. Na een prachtige combinatie gaf Jamie van de Oever een voorzet op maat, die door Benito Bodmann tegen de lat werd gekopt en de terugstuitende bal kwam voor de voeten van Clay Hoekstra die de stand op 2-0 bracht.

Ondanks de achterstand bleef Te Werve toch goed voetballen voor de aansluitingstreffer en die kwam ook in de laatste minuut voor de rust. Het was Kaz van Oostrom Soede die op de rand van het strafschopgebied een vrije trap mocht nemen en de bal via de muur in het net zag belanden. Een 2-1 stand die hoop gaf voor de tweede helft.

Duindorp SV begon de tweede helft met Dylan Verbaan voor Jamie van de Oever. Ondanks het feit dat de eerste kans toch weer voor Duindorp SV was, startte Te Werve toch met aanvullende impulsen. Kaz van Oostrom Soede had de mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren, maar op het laatste moment werd hij onderuitgehaald. De vrije trap op de rand van het strafschopgebied leverde niets op, wel een gele kaart voor Marco Finkelnberg. Kaz van Oostrom Soede moest later geblesseerd het veld verlaten.

Hierna werd er door beide teams nogmaals gewisseld. Dit leverde ook direct voordeel op voor Duindorp SV, want nadat er drie corners waren geforceerd was het Fransesco Fens, die de derde  treffer voor zijn rekening mocht nemen. Bij deze 3-1 stand werd weer een drinkpauze ingelast.

Na deze pauze kreeg Te Werve via Amine Ulgazi de kans om vanuit een vrije trap van Souhail el Bojaddaini de aansluitingstreffer te maken, maar zag zijn kopbal net naast gaan. Ondanks de wissels die aan beide kanten nog werden ingebracht was duidelijk zichtbaar dat vanwege het warme weer de kaars langzaam uitging. Nog heel even een opleving bij Te Werve, dat via invaller Nick Duchenne nog een mogelijkheid kreeg voor 3-2, maar keeper Jack Morauw wist met een enorme reflex het schot nog net tot corner te tikken. Ook een vrije trap van Abdoulah Aydemir vanaf de rand van het strafschopgebied leverde niets op.

De wedstrijd ging als een nachtkaars uit en het gedegradeerde Te Werve mag terugkijken op goed geboden tegenstand. De aanhang van Duindorp SV mocht met de spelers een feestje op het middenveld bouwen en daarna vóór en na de prijsuitreiking op het Event Plaza.

(Klik HIER voor meer foto’s van Duindorp SV-Te Werve)

Lees verder