Complimenten aan Duindorp SV als echte sfeermakers

Het eerste elftal van Duindorp SV had zich weten te plaatsen voor de finale van de strijd om de Halve Maan Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi. De club heeft er ook veel werk van gemaakt om het eerste team te steunen naar de zege te schreeuwen en begeleiden. En dat lukte ook. Klik HIER voor het wedstrijdverslag.

Tekst: Ton Beije         

De – ruime – selectie van trainer Martin Abbenhuis verscheen al vroeg op het complex van Wilhelmus. Men wilde een gedegen voorbereiding treffen voor de wedstrijd. Inmiddels was al bekend geworden, dat de ploeg gesteund zou worden door veel supporters uit Duindorp. Die hadden zich al vroeg verzameld in Scheveningen (velen ook na eerste een bezoekje aan Vlaggetjesdag te hebben gebracht). Maar zij lieten hun club niet in de steek. Met drie bussen ging het richting ADO-stadion. Vandaaruit werd lopend, voorafgegaan door een heuse brassband, koers gezet naar het complex van Wilhelmus. Het was een bonte stoet en met veel sfeer arriveerde het gezelschap het complex aan de Groene Zoom.

Daar werd al snel het ‘Duindorp SV-vak’ bezet, het vuurwerk geïnstalleerd (buiten het veld) en de spelers met veel confettikanonnen opgewacht bij het betreden van het speelveld, samen met de arbitrage en tegenstander Te Werve. Bij Te Werve werden eerst nog twee spelers in het zonnetje gezet vanwege het spelen van veel wedstrijden in de hoofdmacht.

Vuurwerk

Begeleid door veel vuurwerk, veel aanmoedigen en een hoofdveld van Wilhelmus dat volledig omzoomd was door toeschouwers, veel neutraal, maar zeker heel veel met een Duindorp-achtergrond. Toen Duindorp SV de leiding nam was ook duidelijk merkbaar hoeveel aanhangers er waren van de club.

Duindorp SV won de wedstrijd en wilde dat na afloop ook weten. Onder leiding van een DJ werd op het Event Plaza – vooraf allemaal gepland met de organisatie – even een echt Duindorp SV-feestje gevierd. Ook de uitreiking van de prijzen werd een compleet feest!

Voorzitter Arie Verbaan glunderde van oor tot oor. ,,Hier doen we het voor. We zijn al lang keihard aan het werk bij de club. We komen uit een diep dal. Ik ben blij dat onze supporters zich vandaag van hun beste kant hebben laten zien.” En – na nog lang op het complex van Wilhelmus te hebben vertoefd, ging het gezelschap weer opgetogen – met de beker – richting Houtrust om daar nog een feestje te bouwen.

Duindorp SV bedankt, jullie brachten een heerlijk sfeertje en de supporters hebben laten zien dat zij hun club op een waardige wijze kunnen ondersteunen! Net geen promotie dit seizoen, wel de Halve Maan Cup in jullie bezit. Een mooie aanzet voor het nieuwe voetbalseizoen!

Lees verder