Finale Sir Winston Cup: Scheveningen pakt Cup voor tweede maal na winst op Quick

Op het Wilhelmus-complex won Scheveningen met 3-0 van het Haagse Quick. Het was de tweede keer dat de Schollekoppen het Haaglanden Voetbal Toernooi wonnen. Een ‘kers op de taart’ zei de succesvolle trainer John Blok, waarmee hij aangaf dat zijn ploeg in het afgelopen seizoen uitstekend had gepresteerd.

Tekst: Pieter Donath           |      Foto’s: Aad van der Knaap & Franca Dobbe

Voor beide teams werd de finale op een bijzonder moment gespeeld. Het seizoen was al drie weken geleden afgesloten en de spelers waren al in vakantiestemming. In de afgelopen week was de selectie van Quick een paar dagen naar Barcelona geweest en de selectie van Scheveningen had twee weken vrij gehad. Wel werd er een paar keer getraind in aanloop naar de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi.

Voor beide trainers werden vertrekkende spelers ‘gewoon’ opgesteld. Quick-trainer Paul van der Zwaan zette in de basis Frank van der Heijden, Enouch George, Nabil Haddadi en Steven de Kruijff en als wisselspelers waren Issac Dijkhuizen en Gio Linnenbank inzetbaar. John Blok liet Freek van Eijk en Dario van Breukelen starten en gunde tweede keeper Mitchel Buijs enkele minuten speeltijd door vaste keeper Sven van der Maaten in de slotfase te wisselen. Typerend voor de goede sfeer en de hechte teams dat het nu echt afgesloten seizoen zo werd afgesloten.

De voorbereiding van Scheveningen was dus iets beter dan die van Quick en dat bleek in de eerste helft. Quick startte goed maar na de ingelaste drinkpauze nam Scheveningen het initiatief over. Lex Immers gaf een uitstekende voorzet die door Michael de Niet werd naast geschoten. In de 36e minuut was het wel raak. Een lage voorzet werd net voor de uitgelopen keeper Patrick Zunderdorp ingetikt door Georni Elvilia: 1-0. De gemiste Vlaggetjesdag in de haven werd kort voor rust ruimschoots gecompenseerd door de 2-0 van Lex Immers. De nog steeds zeer gedreven spelende routinier nam de bal ouderwets halfhoog in één keer op de pantoffel. Keeper Zunderdorp moet de bal alleen hebben gehoord.

De tweede helft gaf een geheel ander spelbeeld.  Quick was meer aan de bal en had een overwicht. Helaas werden er voor de ruim aanwezige neutrale toeschouwers niet veel kansen gecreëerd, waardoor de echte spanning ontbrak. Vlak voor de drinkpauze had Steven de Kruijf kunnen scoren, evenals een kwartier voor tijd Enoch George. De energie van Scheveningen was op en de ploeg leunde op de 2-0 voorsprong. De 3-0, één minuut voor tijd, was slechts voor de statistieken, maar daarom niet minder mooi. Specialist Jari de Jong krulde een vrije trap vanaf zo’n 22 meter in de bovenhoek.

Om de Sir Winston cup werd vanaf 2010 elf keer gespeeld en in 2016 won Scheveningen ten koste van HBS de cup voor het eerst.

(Klik HIER voor meer foto’s van Quick – Scheveningen)

 

Lees verder