sv Den Hoorn wint de FeVoWest JO17 Cup

Nadat vorige week VELO JO15 de FeVoWest Cup had gewonnen vond afgelopen zaterdag bij FC ’s-Gravenzande de finale plaats van de JO17-competitie. sv Den Hoorn (zevende divisie) en verrassend sv Loosduinen (tweede klasse), gekomen met de echte spelersbus van ADO Den Haag, waren de finalisten. De publieke belangstelling was groot op het warme Juliana Sportpark. Scheidsrechter was Ruud Ronaldus Boers met als assistenten Peter den Breejen en Herman Veenker.

Tekst: Dick Hartman

In een aantrekkelijke eerste helft waren de beide elftallen nog aan elkaar gewaagd, met daarbij een hoofdrol voor de doelman van de Loosduiners, die een aantal malen knap redding bracht. sv Den Hoorn nam de leiding, maar al snel viel de gelijkmaker. Vlak voor rust scoorde sv Den Hoorn de 2-1.

In de tweede helft was het krachtverschil tussen de beide elftallen groter. sv Den Hoorn scoorde nog driemaal, maar toch waren ook de Loosduiners nog een aantal malen dichtbij een treffer. De eindstand was 5-1 en na afloop mocht sv Den Hoorn uit handen van voorzitter Nico van der Knaap dit jaar de FeVoWest Cup JO17 in ontvangst nemen. De scheidsrechters ontvingen een attentie en ook Geert-Jan Scholtes (wedstrijdsecretaris van FC ’s-Gravenzande) werd bedankt met ook een attentie voor zijn inzet als competitieleider bij de FeVoWest-competities dit jaar.

Helaas werd de vrouwenfinale niet gespeeld. sv Den Hoorn meldde zich een paar dagen voor de finale af, omdat het elftal te weinig speelsters beschikbaar had op deze zaterdag. Of de finale tegen FC ’s-Gravenzande alsnog gespeeld gaat worden is nog onzeker. Overleg over een geschikte datum op korte termijn is nog gaande.

Lees verder