BVCB maakt met komst Lugino Schubert selectie rond

Inmiddels is de overschrijvingsperiode per 15 juni gesloten. Met de overstap van sv Nootdorp naar BVCB, maakt Lugino Schubert de selectie van Dick Boereboom compleet. Met de komst van de aanvallende middenvelder krijgt BVCB een welkome vervanger voor de naar Spanje vertrokken middenvelders Joshua Vermeer en Jeremy de Hoog.

De in Rotterdam geboren Schubert heeft in zijn jeugdjaren aardig wat clubs gezien. Begonnen bij HION speelde hij voor Xerxes, Feyenoord en wederom Xerxes. Als senior maakte de inwoner van Krimpen aan den IJssel zijn debuut in het eerste van DCV, dat toen net als nu in de eerste klasse uitkwam. Na twee jaar kwam hij te spelen bij Deltasport. Na een jaar waarin hij niet vond wat hij er dacht te vinden en ook nog eens degradeerde, vertrok hij naar sv Nootdorp, waar de huidige trainer van BVCB toen al weg was. Door Corona is eenieder bekend, dat het voetbal een andere dimensie kreeg.

Noodlot

Vorig seizoen sloeg het noodlot toe bij de 25-jarige middenvelder. In een luchtduel kreeg hij een duwtje. ,,Echt de lichtste overtreding die er ooit op mij gemaakt is”. Hoe klein het duwtje ook was, Schubert kwam ongelukkig terecht en brak zijn pols. Een jaar van herstel en revalideren volgde. Een jaar zonder trainen, zonder voetbal en zonder een vervolg van zijn sportopleiding. Bij toeval kwam hij in gesprek met Dick Boereboom, die hem haarfijn uitlegde naar wat voor soort speler hij nog op zoek was. De twee hebben elkaar in ieder geval getroffen in de groepsfase van het bekertoernooi waarin BVCB met 3 -1 won van sv Nootdorp. ,,Door de uitleg wist ik dat ik van betekenis kan zijn voor BVCB. Het liefst speel ik ‘op acht’, daar kom ik met mijn kwaliteiten het meest tot mijn recht. Noem het maar een allround middenvelder, want ook meer aanvallend of verdedigend kan ik uit de voeten.”, laat Schubert weten. Lugino Schubert kent BVCB nog vanuit de jeugd en kent spelers die bij BVCB hebben gevoetbald.

Lees verder