Ontroerend en vreugdemoment na afloop van finaleduel tussen Laakkwartier en Stompwijk’92

Laakkwartier leek aan het einde van het seizoen rechtstreeks af te stevenen op de vierde klasse. Nog een degradatie van zijn club kon icoon Bram Poons niet aanzien. Met goedvinden van het bestuur polste hij neef Sjaak Polak of hij een poging wilde wagen de ploeg op sleeptouw te nemen om zo te trachten degradatie te ontlopen.

Sjaak Polak – vrijwel klaar bij de ADO Den Haag Vrouwen – dacht na en zei vervolgens ‘ja’. Hij is erin geslaagd de bakens te verzetten met als resultaat afgelopen zondag in de beslissende (finale)wedstrijd tegen Stompwijk’92 de alles bevrijdende winst, waardoor Laakkwartier alsnog een ticket pakte voor de derde klasse komend seizoen.

Natuurlijk vielen Sjaak Polak en Bram Poons elkaar na de wedstrijd in de armen. Ook voorzitter Ron Jansen vierde het behoud met de interim-trainer.

Maar ook spelers konden hun geluk niet op. Hoofdsponsor en speler Thierry Staallekker was in ieder geval heel blij dat hij als winnaar van het veld kon stappen (met de kinderen op de arm).

Behoud voor Laakkwartier en dat betekende voor Sjaak Polak dat hij op de terugweg in de bus zijn zangkunsten moest laten horen.

Lees verder