Leeds United weer in beeld voor aantrekken ADO-jeugdproduct Hamer

Het naar de Championship gedegradeerde Leeds United zou geïnteresseerd zijn in het contracteren van de briljante Leidse middenvelder Gustavo Hamer (foto) van Coventry City, zo valt in het medium Football League World te lezen.

Het is niet de eerste keer dat de Lily Whites uit Yorkshire in verband worden gebracht met de interesse voor het jeugdproduct van ADO, maar Hamer besloot eerder niet in te gaan op het aanbod van Leeds. De in Brazilië geboren invloedrijke speler bij de Sky Blues heeft toch al niet te klagen over belangstelling van andere clubs, waaronder ook niet Britse. Zijn negen goals en tien assists in de nu afgesloten competitie op het tweede niveau in Engeland, alsmede zijn sleutelrol in de halve finales en finale van de play-offs voor een plek in de Premier League, maakten bij meer clubs indruk.

Kiezen

Hamer zal dan ook uit meer clubs kunnen kiezen dan alleen Leeds, zo is de verwachting bij de start van deze zomertransferwindow. Ook in Coventry gaat men ervanuit dat de 25-jarige speler waarschijnlijk het gevoel zal hebben dat het tijd is voor een volgende stap in zijn loopbaan. Naast Hamer raakt Coventry, dat in de strafschoppenserie op Wembley tegen Luton Town net naast promotie naar het hoogste podium greep, ook de Zweedse sterspits Viktor Gyokeres kwijt. De Zweedse international heeft, net als Hamer, aangegeven toe te zijn aan een nieuwe wending in zijn voetballoopbaan.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder