Wesley Vaes op valreep naar FC Zoetermeer

Afgelopen donderdagavond 15 juni, nèt voor het sluiten van de zogenoemde markt, heeft Wesley Vaes zijn overschrijving definitief gemaakt en komt hij, net als Brandon Ziggo Tichem, over van DSO naar FC Zoetermeer.

De twee kampioenschappen op rij bij de Zoetermeerse buren in combinatie met de mooie uitdagingen waar FC Zoetermeer voor staat, heeft Vaes doen besluiten om komend seizoen naar sportpark FC Zoetermeer Solutions te verhuizen. De 31-jarige Wesley Vaes is geboren en opgegroeid in Nieuwegein en heeft als speler een behoorlijke CV opgebouwd. Zo speelde hij drie jaar lang in de jeugd van FC Den Bosch, promoveerde, waarna hij voor zijn maatschappelijke carrière koos.

Ervaring

Toch bleef het voetbal hem achtervolgen. vv De Meern en LRC Leerdam (1e klasse) wilden hem graag hebben, waarna ook amateurlandskampioen FC Lienden in de toenmalige topklasse volgde. De laatste club, voordat hij zeven jaar geleden naar Zoetermeer verhuisde, was NSC Nijkerk (hoofdklasse). Een berg aan ervaring dus, voor een speler van toentertijd 24 jaar.

Succesvol

In Zoetermeer heeft hij zijn maatschappelijke carrière succesvol voortgezet, maar kon het voetballen niet loslaten en speelde drie seizoenen lang bij DSO, waarvan één seizoen niet werd afgemaakt wegens Corona, er één seizoen werd gepromoveerd en afgelopen seizoen werd hij kampioen met de ploeg.

Dochter

,,Afgelopen jaar ben ik vader geworden van een prachtige dochter. Moeilijk om vierde divisievoetbal te combineren met het privéleven en daarom heb ik gekozen voor de ambitieuze club FC Zoetermeer. De aspiraties van de club om naar een hoger niveau te gaan bevallen me en ik hoop dat we dit het komend seizoen kunnen bewerkstelligen. Het is leuk dat ik mijn ervaring kan delen met de jonge talenten die bij deze club rondlopen. Ik hoorde zelfs dat jongens nu blijven om van de ervaren spelers, die zich voor komend seizoen aan de club hebben verbonden, te willen leren. Kijk, dat is het mooie van deze club! Ik heb met de nieuwe ambitieuze hoofdtrainer gesproken en de wijze waarop hij met FC Zoetermeer gaat spelen is wat erg goed bij mij past”, aldus Wesley Vaes.

Helpen

Peter Lieffering van Voetbalzaken FC Zoetermeer vult aan: ,,Dat op de valreep zo’n ervaren speler kiest voor onze club hadden we gehoopt, maar niet meer verwacht. Eerder waren al wel goede gesprekken gevoerd, maar de definitieve overschrijving heeft ons toch verrast. Wij zijn zeer blij dat hij bewust heeft gekozen om FC Zoetermeer en zijn talenten te komen helpen.”

 

Lees verder