Finn van Breemen verlaat ADO Den Haag voor FC Basel

Finn van Breemen (foto) verlaat ADO Den Haag en tekent een contract FC Basel. De Zwitserse club heeft voldaan aan een clausule in het contract van de 20-jarige centrale verdediger, waardoor ADO Den Haag een vaste transfersom ontvangt.

In de zomer van 2012 maakte Finn van Breemen als 9-jarige jongen de overstap van DHC Delft naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag om te gaan spelen in de Onder 10. In de jaren daarna doorliep hij alle jeugdelftallen om op 29 mei 2022 in het duel tegen FC Emmen, na jaren hard werken, beloond te worden met zijn officiële debuut.

Indruk

Afgelopen seizoen startte Van Breemen nog als speler van Onder 21, maar op 30 september vorig jaar mocht de jonge verdediger starten in de hoofdmacht in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Een bijzonder moment voor Van Breemen, die als jeugdspeler de wedstrijden in het stadion ook als supporter bekeek. Na zijn thuisdebuut ging het hard met de ontwikkeling van Van Breemen en in de rest van het seizoen was de linkspoot bijna niet meer weg te denken uit het basiselftal. Uiteindelijk kwam Van Breemen in twee seizoenen tot negentien competitiewedstrijden en drie bekerduels in de hoofdmacht van ADO Den Haag. Hierin maakte Van Breemen een dusdanige indruk dat hij nu een transfer naar FC Basel heeft afgedwongen.

Stap

Joris Mathijsen, technisch directeur van ADO Den Haag: ,,We zijn ontzettend trots dat Finn, als kind van de club, een transfer maakt naar deze topclub in Zwitserland. Na het voorbije seizoen groeide de interesse van meerdere clubs en FC Basel was al snel concreet voor de diensten van Finn. Het is voor Finn natuurlijk een mooie stap die we hem van harte gunnen en een groot compliment aan de jeugdopleiding van de club. We willen hem bedanken voor zijn tijd hier in Den Haag en we wensen hem uiteraard heel veel succes in Basel.”

Ontwikkelen

Finn van Breemen: ,,Ik wil graag ADO Den Haag en de supporters heel erg bedanken voor alles wat ze voor me betekend hebben en de steun die ik altijd ontvangen heb van iedereen. Ik heb een geweldige tijd hier gehad en me kunnen ontwikkelen tot de speler die ik nu ben. Deze club is als een tweede huis voor mij en zal dat altijd blijven. Ik heb een geweldige tijd hier gehad en ik zal het zeker missen. Ik wens ADO Den Haag heel veel succes in de toekomst en ik zal de club zeker blijven volgen.”

Lees verder