sv Loosduinen houdt selectiebijeenkomst

Maandag hield sv Loosduinen haar selectiebijeenkomst voor het seizoen 2023-2024. Nadat de staf werd voorgesteld en in het bijzonder de nieuwe stafleden, werd de informatie verstrekt voor het komende seizoen.

Als de vakanties voorbij zijn begint sv Loosduinen de voorbereiding eind juli. Begin augustus komt de eerste selectie in actie op het toernooi van DUNO. De selectie van hoofdtrainer Ronald Paats heeft behoorlijke aanvulling gekregen. sv Loosduinen versterkte zich onder meer met Donny Paats (zoon van de trainer). De 29-jarige middenvelder speelde de afgelopen seizoenen bij VUC en RKDEO. Met laatstgenoemde club promoveerde hij afgelopen zaterdag, ten koste van HVV, naar de eerste klasse.

Cirkel

Donny Paats is zelf duidelijk over zijn overstap. ,,Via mijn vader en Tom Vrieling ben ik in contact gekomen met de club en heb ik uiteindelijk besloten om de overstap te maken. Mijn laatste jaren op selectieniveau wil ik onder mijn vader spelen, dan is de cirkel rond gezien het feit dat hij mij ook in de jeugd heeft getraind. Ik weet zeker dat ik van waarde kan zijn voor deze groep en ze veel bij te brengen met mijn ervaring.”

Ervaring

Tom Vrieling geeft hierbij aan: ,,Ik ken Donny van onze gezamenlijke periode bij GDA. Hij voegt voetballend en met zijn ervaring zeker wat toe aan deze jonge selectie en hij past ook perfect bij de club.”

Keeper

Ook aanwezig bij de selectiebijeenkomst was keeper Storm Middag. ,,Storm heeft in de jeugd bij sv Loosduinen gespeeld en speelde verder in de hoogste jeugdelftallen van Westlandia en HBS. De blessure van doelman Pieter Blanken duurt helaas langer dan verwacht, zijn gebroken pink hersteld niet goed genoeg en een nieuwe operatie is noodzakelijk. Wij hopen dat Pieter in november/december de training kan hervatten. Met Storm maken wij het keepersgilde compleet”, aldus TC-lid Melchior van der Kooi.

Lees verder