Wippolder sluit seizoen af en huldigt spelers

Vorige week trok de selectie van Wippolder er met de boot op uit. Met deze heerlijke temperaturen was het tijdens deze middag en avond met schuitvaren weer vol op feest met de blauw-witten.

Zo’n vijftig man vertrok rond vier in de middag vanaf de Delftse kade en direct al hadden de spelers en begeleiding de smaak te pakken. Er werd natuurlijk bijgepraat over het wederom mooie seizoen met een tweede plek en de derde periodetitel (nacompetitiedeelname) tot gevolg. Er werden bommetjes gemaakt, al dansend bewoog de schuit zich voort en veel mensen langs de kade werden vriendelijk toegezongen.

Boodschap

Tijdens de vaart sprak trainer Mark Moen de groep toe en de boodschap was duidelijk: ,,Een ieder mag trots zijn op wederom een mooi seizoen. Weinig voetbalkenners hadden verwacht dat Wippolder na het kampioenschap van vorig seizoen deze jaargang op een tweede plek zou eindigen. Maar wij hebben dit met elkaar geflikt en dat geeft een enorm voldaan en trots gevoel voor iedereen binnen de selectie en bij de club, grote klasse.”

Naast het benadrukken van de successen werden er ook enkele prijzen uitgereikt en werd er afscheid genomen van een aantal spelers en begeleiders. De spelers Dijksman, Van Trier, Makkus out, Emmerink en De Bree gaan lager spelen en vanuit de begeleiding vertrekken Koetsenruyter, Stellingwerf en Molenaar. Allen mochten een cadeautje en een lekkernij in ontvangst nemen en zij kregen een staande ovatie vanaf de schuit.

Speler van het jaar

Net als vorig jaar kon een aantal spelers ruimte gaan maken in de prijzenkast thuis. Speler van het jaar bij Wippolder 1 werd Jari Seffelaar. De felle en slimme verdediger was wederom belangrijk dit seizoen,  kreeg de meeste stemmen en ging er met een mooie trofee vandoor. Bij Wippolder 2 was Pim Sanders de gelukkige en de hardwerkende verdediger liet daarmee enkele andere gegadigden achter zich.

Trainingsbeest dit jaar werd Jasper Tettero. De lange middenvelder met een grote spanningsboog bleef een aantal ‘kruisjes’ voor op Van Heyst en sleepte hiermee deze mooie prijs in de wacht.

Topscorers

Er werden dit jaar ook weer veel doelpunten gemaakt door ‘the blue white army’. Bij het tweede elftal was het Rohit Nairrana die de trofee mocht ophalen en ‘tappie’ genoot zichtbaar van zijn tweede prijs op een rij.

Bij het eerste elftal was het aanvoerder en smaakmaker Daley Uythof, die vanaf het begin bovenaan de topscorerslijst stond en het hele jaar daar bleef staan. Met zijn vele doelpunten droeg Uythof net als de andere doelpuntenmakers en koningen van de assist bij aan dit mooie seizoen.

Na bijna vier uur in een heerlijk zonnetje en een lekkere entourage kon eenieder met een prettig gevoel afsluiten. Een rustperiode volgt nu, waarna iedereen zich op zal gaan maken voor een nieuwe voetbaljaargang met hopelijk wederom weer mooie resultaten.

Lees verder