Alfons Groenendijk kandidaat om trainer te worden bij De Graafschap

Leidenaar Alfons Groenendijk (foto), oud-speler en oud-hoofdtrainer bij ADO Den Haag, is  kandidaat voor de functie van hoofdtrainer bij Keuken Kampioen Divisionist De Graafschap.

De 59-jarige Groenendijk heeft wel concurrentie te duchten van een interne kandidaat, de huidige trainer en kind van de club Jan Vreman (57).

Groenendijk was tot deze zomer assistent-trainer bij Antalyaspor in Turkije. Daarvoor was de linkspoot hoofdtrainer van Willem II, FC Den Bosch, Jong Ajax en Excelsior. Het is niet de eerste keer dat Groenendijk in beeld is om trainer te worden op de Vijverberg, maar in 2012 koos het toenmalige bestuur van De Graafschap voor Pieter Huistra.

Deze week

Nog deze week neemt Peter Bijvelds, technisch manager in Doetinchem, een beslissing wie van de twee overgebleven kandidaten komend seizoen trainer wordt. Maandag 3 juli begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Voor de lezers van de regionale krant de Gelderlander is het duidelijk dat Vreman de nieuwe trainer moet worden. Dat lieten ze duidelijk blijken in een door het medium georganiseerde poll. Vreman kreeg 59 procent van de stemmen, Groenendijk 41 procent.

Lees verder