Willem Weijs in beeld als nieuwe trainer ADO Den Haag

Willem Weijs (foto) lijkt de belangrijkste kandidaat te zijn om trainer van ADO Den Haag te worden. De 36-jarige trainer is geen onbekende voor de nieuwe technisch directeur bij ADO Den Haag, Joris Mathijsen.

Willem Weijs was bij NAC Breda in de eerste maanden van 2020 vijf wedstrijden werkzaam als interim-hoofdtrainer na het op non-actief zetten bij de Brabantse club van Ruud Brood.

Weijs is afkomstig uit het Limburgse Broekhuizervorst en begon zijn trainersloopbaan in 2007 bij de jeugd van PSV. In Eindhoven werkte hij zes jaar en stapte daarna over naar Ajax. In 2017 ging hij bij NAC Breda aan de slag, waar hij de onder 19 en Jong NAC onder zijn hoede had.

Willem II

Joris Mathijsen haalde Willem Weijs in 2020 naar Willem II, waar hij trainer werd van onder 21. Maar al snel werd hij ook regelmatig betrokken bij het eerste elftal. Na een jaar verliet hij de Tilburgse club om bij Anderlecht verder te gaan als trainer. Het afgelopen seizoen was hij werkzaam als assistent-trainer bij SK Lommel.

Staf

Naast een hoofdtrainer moet ADO Den Haag ook nog een assistent-trainer aantrekken om de staf compleet te maken. Naast Dick Advocaat is inmiddels ook Saïd Bakkati vertrokken en bij Maurice Steijn als assistent bij Ajax aan de slag gegaan.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder