Huib van Oostrom Soede en Geoffrey van Loenen in realityserie Veronica  

In Nederland staan duizenden amateurvoetbalcoaches wekelijks op het voetbalveld. Zes van hen worden door Veronica in het zonnetje gezet in het realityprogramma De Voetbaltrainer. Twee van die zes komen uit onze regio: Huib van Oostrom Soede (Te Werve) en Geoffrey van Loenen (WIK).

De zender heeft naar eigen zeggen zes superfanatieke, markante en ambitieuze amateurvoetbalcoaches uitgezocht die worden gevolgd op het veld en in hun privéleven. Zij worden een seizoen lang gevolgd. Winstpartijen, nederlagen, lastige gesprekken met spelers en donderspeeches: alles komt voorbij in de realityserie.

Afgelopen weekend was de TV-crew ook aanwezig op het Haaglanden Voetbal Toernooi tijdens de finale van Te Werve tegen Duindorp SV.

Een korte impressie van de beide Hagenaars die meedoen in deze TV-serie ‘De Voetbaltrainer’, die vanaf maandag 21 augustus, direct na Veronica Offside, om 21.30 uur te zien zal zijn bij Veronica.

Geoffrey van Loenen (42) – WIK Den Haag, Den Haag

Geoffrey is de spil van een echt Haags voetbalgezin. Zoon Dani speelt in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Het familiediner op zondag is een vaste prik; dan eet Geoffrey – met zijn gezin – bij zijn ouders, waar het natuurlijk over voetbal gaat. Op het veld is Geoffrey een stresskippie, zoals hij zichzelf typeert. Daarom heeft hij zijn sigaartjes altijd bij de hand voor de nodige ontspanning. Naast trainer van WIK is Geoffrey facilitair manager bij Binnenlandse Zaken.

Het opkomen van de teams van Duindorp SV en Te Werve wordt gefilmd


Huib van Oostrom Soede (67) – H.V.V. Te Werve, Rijswijk

Huib is al ruim tien jaar trainer van de club en een soort vader voor zijn spelers. Zo koopt Huib geregeld cadeaus voor spelers die jarig zijn of net vader zijn geworden. Als trainer neemt hij geen blad voor de mond en wijst spelers geregeld op hun fouten en tekortkomingen. Daarnaast is hij een bekende in het Haagse. Overal waar Huib komt, maakt hij een praatje en komt hij bekenden tegen. Naast trainer van Te Werve is hij ook eigenaar van een restaurant in Rotterdam, waar hij geregeld te vinden is.

 

Lees verder