Haagse voetbalmakelaar Ploon Konijnenburg is op 84-jarige leeftijd overleden

Apollonius (Ploon) Konijnenburg, voetbalmakelaar uit Den Haag, is donderdag op 84-jarige leeftijd in Italië overleden. In de jaren tachtig was hij een belangrijke schakel binnen het Italiaanse voetbal.

Hij bracht onder meer de Nederlandse vedetten Ruud Krol, Marco van Basten en Ruud Gullit naar de Serie A. Zijn eerste transfer was die van Michel van de Korput van Feyenoord naar Torino.

Maar daarna volgden er meer. Zoals Ruud Krol naar Napoli. Konijnenburg wist slimme deals voor elkaar te krijgen. Ook Marco van Basten en Ruud Gullit bracht hij naar AC Milan. Verder Wim Kieft naar Torino en Jan Peters naar Genua. In die tijd bracht hij zeker 90% van de spelers uit Nederland naar Italië. Het was voor hem een bloeiperiode als zaakwaarnemer. Hij had uitstekende contacten met de topclubs uit Italië.

In een eerder leven was hij schilder en drummer bij de Black Albino’s. Later trok hij zich terug uit het Italiaanse voetballeven. Konijnenburg was een levensgenieter. Maar een paar jaar geleden kreeg hij te maken met fysiek ongemak en dementie.

(Foto: ELF Voetbal)

Lees verder