Oranje onder 16 met twee speelsters ADO Den Haar naar Nordic Tournament

KNVB-coach Thomas Oostendorp heeft de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar bekendgemaakt. Onder 16 speelt in juli het jaarlijkse Nordic Tournament dat ditmaal in Zweden plaatsvindt.

Twintig speelsters hebben een uitnodiging ontvangen en daartoe behoren de ADO Den Haag-speelsters Victoria Boerboom en Jet van Mierlo (foto).

Het Nordic Tournament staat al jaren hoog aangeschreven in het internationale jeugdvoetbal. Bovendien is het een ijkpunt voor de jeugdinternationals van deze leeftijdscategorie. In Onder 15 en Onder 16 spelen zij louter oefeninterlands. Na de zomer, als ze voor Onder 17 worden opgeroepen, begint het traject van de EK-kwalificatie. Het Nordic Tournament geldt als een belangrijke voorbereiding daarop.

Programma

Oranje speelt de eerste wedstrijd tegen IJsland. Daarna neemt de ploeg van coach Oostendorp het op tegen Denemarken of Zweden. De tegenstander in de derde en afsluitende wedstrijd is nog niet bekend. De tegenstander, aftraptijd en locatie van het derde duel is afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd op 9 juli.

Donderdag 6 juli, 16.00 uur Nederland – IJsland (Selanger IP, Sundsvall)

Zondag 9 juli, 16.00 uur Nederland – Denemarken of Zweden

Woensdag 12 juli ** Nederland – n.n.b.

Lees verder