June Burgers stroomt ook door naar eerste elftal vrouwenselectie ADO Den Haag

In navolging van Lauren Glotzbach en Anne van Egmond heeft ook June Burgers (foto), afkomstig van het Beloftenelftal van ADO Den Haag Vrouwen, haar eerste contract getekend. De 19-jarige verdedigster heeft haar handtekening gezet onder een overeenkomst voor één seizoen.

Foto’s: Eric de Wit

Burgers is haar voetballoopbaan op vierjarige leeftijd begonnen bij Rood-wit, nu FC ’s-Gravenzande. Na tien jaar maakte zij de overstap naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag Vrouwen. Deze heeft zij, net als Glotzbach en Van Egmond, helemaal doorlopen.

,,Ons Beloftenelftal blijft zich ontwikkelen. Zodoende maakt wederom deze talentvolle back de overstap. Burgers heeft de aflopen maanden regelmatig meegetraind met het eerste elftal en in die periode laten zien wat voor potentie zij heeft. Naast haar verdedigende kwaliteiten beschikt zij over een fantastische trap. De gehele technische staf heeft er het volste vertrouwen in dat Burgers een mooie toekomst tegemoet gaat binnen onze club”, aldus technisch manager Annabel Toorenburg.

Burgers over haar overstap naar het eerste elftal op de clubsite: ,,Ik ben supertrots dat ik, na het doorlopen van de hele jeugdopleiding, komend seizoen voor het eerste elftal van ADO Den Haag Vrouwen uit mag komen. Komend seizoen hoop ik mezelf nog meer te ontwikkelen op het hoogste niveau en hoop ik dat ik een steentje bij kan dragen aan de successen van deze mooie club! Als klein meisje droomde ik ervan om in het stadion te mogen spelen, dat dit komend seizoen werkelijkheid kan worden is supergaaf!”

Lees verder