DSO werkt verder aan nieuwe structuur Technische Commissie

Na eerdere bevestiging dat Bert de Best en Claudio Houtman volgend seizoen aan DSO verbonden blijven in de Technische Commissie is er achter de schermen hard gewerkt om hieraan verder invulling te geven. Naast deze twee zijn ook Barry Sikking (Hoofd Opleidingen) en Paul Jongejan (foto) toegevoegd aan de Technische Commissie.

Door Barry Sikking (Hoofd Opleidingen) toe te voegen aan de Technische Commissie staat de doelstelling om bij voorkeur zelf spelers op te leiden voor ons eerste elftal centraal en wordt er gezamenlijk gewerkt om hieraan invulling te geven. Naast Sikking zal ook Paul Jongejan zitting nemen in de TC. Met Jongejan wordt de nodige DSO-DNA toegevoegd. Met zijn jarenlange ervaring als selectiespeler en trainer bij jeugd en senioren zal hij zich voornamelijk richten op het verbeteren en begeleiden van de doorstroming van de jeugd naar de senioren.

Organisatie Technische Commissie

De Technische Commissie heeft als belangrijkste taak het borgen en verder ontwikkelen van het voetbaltechnisch beleid van DSO. Om de doorstroming en communicatie tussen de jeugdopleiding, meiden-/damesafdeling en de zaterdagselectie verder te verbeteren zijn de Technisch Manager (Bert de Best) en het Hoofd Opleidingen (Barry Sikking) in de TC vertegenwoordigd. De leden van de TC hebben de coördinatie over één of meerdere portefeuilles. De TC staat onder voorzitterschap van de Technisch Manager.

Snelheid

Om voldoende focus en ontwikkeling te houden op specifieke taken is ervoor gekozen om portefeuilles te definiëren waaraan één of meerdere personen kunnen werken. Hiervoor is gekozen om snelheid te houden in de ontwikkeling van de visie en omdat het in sommige gevallen expertise rollen zijn. Ondanks de werkzaamheden op andere vlakken binnen DSO is beleid op hoofdlijnen verder uitgewerkt en waar nodig wordt deze al geïmplementeerd om nu al stappen te maken. Met deze aanpak en opzet is de doelstelling dat binnen DSO de afdelingen gezamenlijk gaan werken aan het verbeteren en structureren van de voetbalstructuur binnen de club, zodat eenieder op zowel recreatief als prestatief niveau met plezier en op het juiste niveau kan voetballen op sportpark Bentwoud.

Lees verder