RKDEO sluit seizoen af met selectie

Afgelopen donderdagavond verzamelde de RKDEO-selectie, staf en begeleiding met ‘aanhang’ bij Grand Café 1837 om het seizoen af te sluiten en bekend te maken wie de ‘Speler van het Jaar’ was geworden. Na wat rondgangen met amuses was de trendy BBQ met OFYR voldoende heet en werden de hoofdgerechten bereid. In de Boerenstal het buffet en buiten de BBQ was het een heerlijk toeven en genieten van de gerechten.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Toen alle buiken gevuld waren werd iedereen verzocht in de Boerenstal te verzamelen voor wat officiële plichtplegingen. Bestuurslid Joris Oostveen begon met het praatje en was trots op de prestaties van de selectieteams. Het eerste elftal promoveerde naar de eerste klasse, het tweede elftal promoveerde een week eerder naar de reserve eerste klasse en het Onder23-1 team promoveerde in de najaarsreeks naar de derde divisie. Als snel gaf Oostveen de microfoon over aan de volgende personen die op hun beurt diverse personen bedankten voor hun werkzaamheden/activiteiten in het afgelopen jaar. Ook werden wat bedankjes uitgedeeld in de vorm van bloemen en tegoedbonnen.

Vanuit het eerste werden ook twee vertrekkende spelers bedankt voor hun inzet en als laatste spreker was hoofdtrainer Wesley Epskamp. Maar voordat Epskamp maar één woord kon zeggen pakte assistent-trainer Richard Lodder de microfoon. Hij memoreerde wat gebeurtenissen van het afgelopen jaar en bedankte met name Wesley Epskamp voor zijn inzet, ‘telkens een stapje naar boven met deze jonge trainer’ zei Lodder. ‘Deze jonge trainer hoort nu bij de grote jongens’ vervolgde hij en overhandigde een klein presentje dat Epskamp later uitpakte.

Medaille

Epskamp kreeg dan eindelijk de microfoon en memoreerde wat hij een aantal jaren geleden tijdens het trainingskamp in Spanje op één van de hotelkamers zei: ‘ik wil promoveren met RKDEO’, en dat is nu gebeurd. Dat kan hij natuurlijk niet alleen en hij bedankte zijn overige stafleden. Afgelopen zaterdag tijdens de finale van de nacompetitie kon ‘zijn pupil’ Tomas Prieto er niet bij zijn in verband met familieverplichtingen. Zaterdagavond in het clubgebouw werden alle spelers voorzien van een kampioensmedaille, uiteraard kreeg Tomas Prieto nu de medaille omgehangen.

Na het praatje van Epskamp volgde het promofilmpje van de finalewedstrijd tegen HVV van Nando Nauman op de beamer en beleefde iedereen nogmaals de wedstrijd en de festiviteiten hierna.

Speler van het Jaar

Als laatste werd de ‘Speler van het Jaar’ bekend gemaakt. Epskamp begon dat de spelers minimaal veertien wedstrijden gespeeld moesten hebben en minimaal dertig minuten per wedstrijd. Hierdoor valt direct een aantal spelers af en begon bij met de nummers tien tot en met vier. De top drie werd naar voren gehaald. Epskamp voerde de spanning nog even wat verder op door aan de top drie te vragen wie ‘Speler van het Jaar’ zou worden en allen noemde natuurlijk een andere naam. De nummers twee en drie waren gelijk geëindigd in punten en dat waren Youni de Bruin en Jack Doorschodt. Hierdoor was automatisch bekend dat Daniël Prieto opnieuw ‘Speler van het Jaar’ geworden is en hij kreeg uit handen van Epskamp de ‘Dick den Hollander trofee’ en mag deze weer een jaar lang in bezit houden.

Bij de kopfoto vlnr: Jack Doorschodt, Daniël Prieto en Youni de Bruin

 

 

Lees verder