Nieuwe trainer Yasir Ahmead van RVC Celeritas heeft staf en selectie op orde en mikt op prijzen

Met het aantrekken van Yasir Ahmead (op de foto links, samen met voorzitter Cees Kouwenhoven) denkt het bestuur van de vierdeklasser RVC Celeritas een waardige opvolger in huis gehaald te hebben voor de naar DHC vertrokken Dennis Young. Een kennismaking met een hoofdtrainer, die inmiddels staf en selectie van RVC Celeritas zodanig op orde heeft gebracht dat hij komend seizoen wil strijden om de prijzen.

Tekst: Peter Petit

Yasir Ahmead (40) streek als 13-jarige vanuit Bagdad, Irak, in Rijswijk neer. Zijn vader was het gezin, moeder en drie zoons, drie jaar eerder als kwartiermaker vooruit gereisd. Het derde broertje van Yasir is in Rijswijk geboren. Voetballen deed hij in zijn geboorteland al vanaf zijn zesde, op zandveldjes. Zijn vader, zijn grootste idool die zelf ook op hoog niveau in Irak heeft gevoetbald, tapete vooraf altijd zijn voeten in, het zandveldje waarop werd gespeeld lag meestal vol met glas. ,,Dat maakt je als voetballer wel sterker hoor”, blikt Yasir Ahmead terug op deze tijd. Na in de jeugd bij RVV Rijswijk en RVC/Rijswijk te hebben gespeeld, gaf de tweebenige linksback met een elektronische achtergrond, prioriteit aan zijn studie aan het Christelijk Lyceum Delft (CLD).

De nieuwe trainer van RVC Celeritas begon al vroeg met werken in de techniek, als projectcoördinator bij SPIE is hij momenteel verantwoordelijk voor het bouwen van elektrische laadpalen. Bij een vriendenelftal van Wanica Star, toen aan de overkant van het sportpark Prinses Irene, pakte Ahmead de draad van het voetballen weer op, een tocht die hem vervolgens ook bij WIK en RKSV Hoekpolder bracht. Het volgende station was Semper Altius, eerst nog drie seizoenen als voetballer en daarna trainer bij de Onder 11 en twee jaar Onder 19, waarmee hij uiteindelijk nog de top drie in de eerste klasse haalde. Vervolgens was Yasir Ahmead samen met Jan Willem Jonker, zijn leermeester, die hij nog kende van RVV Rijswijk, de verantwoordelijke man bij het vlaggenschip van Semper Altius.

Uitdaging

Als aandachtige toeschouwer bij een nacompetitiewedstrijd in het voor RVC Celeritas zo uitstekend verlopen seizoen 2021-2022 werd Yasir Ahmead benaderd door Raymond de Kruif, de toenmalige secretaris van de rood-geel verticaal gestreepten. ,,Raymond vroeg mij of ik niet wat wou gaan doen bij RVC Celeritas. Dat leek me wel leuk, ik zocht nog een uitdaging en RVC Celeritas zocht nog een trainer voor het tweede elftal. Toen zei ik, ja ho, ho, ik ben net geslaagd voor mijn UEFA C3-diploma. Ik wil niet, met een papiertje op zak, trainer van het tweede worden. Vervolgens duurde het niet lang voordat ik, afgelopen seizoen, assistent van Dennis Young werd. Ik deed de veldtraining en gaf Dennis advies. Ik heb ook een paar wedstrijden Dennis vervangen toen hij afwezig was wegens privé-omstandigheden. Het ging volgens mij best goed, maar voor de groep was het soms lastig, twee kapiteins op één schip. Zo zag ik het zelf overigens niet, maar de spelers misschien wel. En nu dus hoofdtrainer van de eerste selectie, een leuke uitdaging. Mijn broertje Amro, die veel voetbalkennis heeft, komt erbij voor de tweede groep. Wij gaan samen de wedstrijden doen, ik ga bij zijn wedstrijden zitten en hij komt bij wedstrijden van het eerste naast mij zitten. Het is jammer dat Dylan Durban, Joey Klijn en Vialli Serbony met Dennis zijn meegegaan naar DHC, voor hen een stapje hogerop, een gemis voor RVC Celeritas, aanwinsten voor DHC. Maar wij krijgen er leuke spelers bij, dat zag ik de afgelopen weken al op de training. Die nieuwe spelers zijn gretig, er komt echt kwaliteit bij. Onze spits, Jergo Leijdekkers, blijft gelukkig wel, of hij komend seizoen vaak gaat voetballen weten we nog niet, hij wordt binnenkort 39, maar hij heeft een goede kop, hij heeft het het afgelopen seizoen echt zwaar gehad met de scheidsrechters, die hem in de meeste gevallen vaak onterecht, een officiële waarschuwing gaven voor praten.”

Speelwijze

,,De jonge generatie blijft, dat is goed voor de toekomst van RVC Celeritas. Wij gaan volgend seizoen een anders spelletje spelen, echt heel anders voetballen, onze kwaliteit gebruiken. Ik ga niet veel veranderen, maar wel onze speelwijze. Gefocust hoogdruk zetten, georganiseerd voetbal spelen. Met de aanvulling van nieuwe spelers voor komend seizoen, heb ik wel rekening gehouden met onze nieuwe speelwijze, dat is wel nodig.  Als je meer voetbal in je elftal wilt, dan moet je natuurlijk ook jongens hebben die een balletje rond kunnen spelen, die de bal vast kunnen houden, die kunnen versnellen, vertragen. Dat is heel belangrijk, wanneer ga je vertragen, wanneer ga je versnellen, wanneer lok je uit, als je dat in de trainingsfase al mee kan geven en de jongens gaan het ook gebruiken, zullen ze meer plezier hebben in het spelletje”, aldus Yasir Ahmead. Het kan zelfs zo maar zijn, dat komend seizoen alle drie de broers Ahmead tijdens een wedstrijd in actie komen bij RVC Celeritas. Naast de trainers Yasir en Amro, heeft de jongste van de drie broers, Ahmad, overschrijving van Concordia naar RVC Celeritas aangevraagd. In totaal hebben zeventien spelers aangegeven komend seizoen voor de club op het sportpark Irene uit te willen komen, zeven spelers spelen volgend seizoen elders.

Lees verder