Aan ADO Den Haag gelinkte hoofdtrainer Weijs serieuze kandidaat bij FC Eindhoven

FC Eindhoven is in de race voor het hoofdtrainerschap van Willem Weijs (foto). De oud-assistent-trainer van het Belgisch Limburgse SK Lommel (36) werd afgelopen week nog serieus genoemd als nieuwe trainer bij ADO Den Haag om daar Dick Advocaat op te volgen.

Tekst: Peter Petit

Het Eindhovens Dagblad weet echter te melden dat Keuken Kampioen Divisionist FC Eindhoven al enkele dagen serieus in gesprek is met Weijs. De tweede club van de Lichtstad is op zoek naar een opvolger voor de naar FC Utrecht vertrokken succestrainer Rob Penders, komend seizoen assistent van hoofdcoach Michael Silberbauer in de Domstad. Weijs, die zelf nooit op profniveau heeft gespeeld was onder meer jeugdtrainer bij PSV, Ajax en NAC Breda, waar hij ook nog enige tijd werkzaam was als assistent-trainer bij het eerste elftal en waar hij begin 2020 zelfs even interim-trainer was.

Vervolgens vertrok de Noord-Limburger naar Anderlecht om daar te werken als assistent van voetbalicoon Vincent Kompany. De in het Brabantse Nuenen woonachtige Weijs nam vorige week, in goed overleg, afscheid van SK Lommel waar hij een jaar assistent was van ex-Arsenal trainer Steve Bould.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder