Jong Oranje één overwinning verwijderd van kwartfinale

Jong Oranje moet dinsdagavond op het EK in Georgië aantreden tegen het gastland. Als Jong Oranje wint van Georgië is het team van coach Erwin van de Looi zeker van een plek in de kwartfinale. Of Jong Oranje dan ook als groepshoofd doorgaat is afhankelijk van de wedstrijd tussen België en Portugal. Als de Belgen winnen dan kunnen ook zij op vijf punten komen en dus nog groepshoofd worden.

Als Nederland en België allebei vijf punten hebben dan is het doelsaldo doorslaggevend. Is ook het doelsaldo gelijk dan wordt er achtereenvolgens gekeken naar het aantal doelpunten voor, het aantal gele/rode kaarten en tot slot naar de plek op de coëfficiëntenranglijst. In de selectie van Jong Oranje zitten drie spelers, die in het verleden het shirt van ADO Den Haag droegen: Milan van Ewijk (nu sc Heerenveen), Crycensio Summerville (foto) (nu Leeds United) en in de jeugdopleiding Joshua Zirkzee (nu FC Boulogna)

Ook bij gelijkspel nog kans

Ook als Jong Oranje niet verder komt dan een gelijkspel tegen Georgië is er nog een kans om de kwartfinale te halen. Dit kan alleen als België-Portugal in een gelijkspel eindigt. In dit scenario komen

Nederland en België allebei op drie punten. Het doelsaldo van de twee teams is na drie gelijke spelen dan vanzelfsprekend gelijk en daarna wordt er achtereenvolgens weer gekeken naar het aantal doelpunten voor, het aantal gele/rode kaarten en tot slot naar de plek op de coëfficiëntenranglijst.

Zeventien duels ongeslagen

Jong Oranje is bezig aan een recordreeks. Het team van Erwin van de Looi is na het gelijkspel tegen Portugal al zeventien wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag was de halve finale van het EK tegen Duitsland. Het 2-1 verlies tegen de Duitsers dateert van 3 juni 2021.

Lees verder