ADO Den Haag speelt in voorbereiding drie duels achter ‘gesloten deuren’

Deze week start ADO Den Haag de voorbereiding op het seizoen 2023-2024. Donderdag en vrijdag zal begonnen worden met diverse medische testen. De club zit op dit moment nog steeds zonder technische staf. Er moet nog een hoofd- en assistent-trainer bekend worden.

Op maandag 3 juli staat de eerste training op het programma. Het betreft een open training voor eenieder toegankelijk. Het definitieve aanvangstijdstip van die training nog volgt. Zeven spelers van ADO Den Haag onder 21 sluiten zich daarbij aan en krijgen in de voorbereiding de kans om zich te laten zien. Op zaterdag 8 juli speelt ADO Den Haag haar eerste oefenwedstrijd om 16.00 uur bij en tegen VELO waarna op dinsdag 11 juli het traditionele oefenduel tegen Laakkwartier op de rol staat. De kaartverkoop (die nog moet starten) verloopt via de kanalen van VELO en Laakkwartier. Op zaterdag 5 augustus vindt de open dag plaats in en om het Bingoal Stadion. Meer informatie over het programma van de open dag volgt in de komende weken.

Na het duel tegen Laakkwartier speelt ADO Den Haag nog vier oefenduels. Opvallend is dat in ieder geval het bij drie wedstrijden gaat om een ‘besloten duel’, dat wil zeggen dat er geen publiek bij aanwezig mag zijn. Het gaan om de wedstrijden tegen FCV Dender (zaterdag 15 juli), SK Beveren (zaterdag 22 juli) en Sparta (dinsdag 1 augustus). Je zou zeggen dat het betaalde voetbal er juist ook voor de supporters is. Drie besloten duels op rij lijkt dan ook wat veel.

Trainingskamp in Wageningen

Van 24 tot en met 29 juli reist ADO Den Haag af naar Wageningen voor een trainingskamp. Op vrijdag 28 juli zal de Haagse ploeg tijdens dit trainingskamp een oefenduel spelen tegen een nog te bepalen tegenstander.

Jeugdspelers

Zoals gemeld hierboven schuiven in de voorbereiding zeven spelers van ADO Den Haag onder 21 door naar de eerste selectie. Het gaat hierbij om Abdel Belarbi, Onur Demir, Emre Ates, Gylermo Siereveld (foto), Robyn Esajas, Fabian Shahaj en Aimane el Karicha.

Programma voorbereiding

Hierbij een overzicht van de oefenduels die ADO Den Haag speelt in de voorbereiding op het seizoen 2023-2024:

Lees verder