Clarence Seedorf lid Raad van Commissarissen Betaald Voetbal

Tijdens de algemene vergadering betaald voetbal (AVBV) vandaag is Clarence Seedorf (foto) benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen Betaald Voetbal. Hij is verantwoordelijk voor de voetbaltechnische portefeuille, een positie die vacant was na het vertrek van Han Berger.

Seedorf heeft buitengewoon veel voetbalervaring. Als speler kwam hij uit voor Ajax, Sampdoria, Real Madrid, AC Milan, Inter en Botafogo. Hij werd verschillende keren landskampioen en won viermaal de UEFA Champions League. Seedorf speelde 87 keer in het Nederlands elftal. In totaal heeft hij meer dan duizend wedstrijden op zijn naam staan.

Trainer

Na zijn carrière als speler, behaalde hij het UEFA Pro-diploma en was hoofdcoach van AC Milan, Deportivo La Coruña en het nationale team van Kameroen. Ook buiten het veld is Seedorf veelvuldig onderscheiden, onder meer als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en bondsridder van de KNVB. Hij zet zich veel in voor jeugd- en liefdadigheidsprojecten.

De overige leden van de Raad van Commissarissen Betaald Voetbal zijn: Jan Albers, Elsemieke Havenga-Hillen, Niek Jan van Kesteren en Jeroen Slop.

(Foto: KNVB Media)

Lees verder