John van Zweden: ,,DHC gaat komend seizoen niet verder met John de Letter als hoofdtrainer”

John de Letter gaat komend seizoen niet in als hoofdtrainer van DHC. De Letter verdiende afgelopen seizoen volop complimenten voor de wijze waarop hij met het eerste team van DHC het seizoen heeft afgemaakt, hoewel de ploeg veel grote nederlagen moest slikken en slechts één punt wist te bemachtigen. Ook de nieuwe voorzitter John van Zweden was vol lof over De Letter en liet al snel weten, dat hij het verdiende komend seizoen de hoofdtrainer te zijn.

Tekst: Ton Beije

John de Letter deed het het afgelopen seizoen samen met Tolga Turkeri, die echter elders aan de slag is gegaan. De nieuwe assistent van De Letter is Burak Uyar, die afgelopen seizoen assistent was van André Wetzel bij HVV. DHC heeft goed geboerd in de afgelopen overschrijvingsperiode. Van Zweden: ,,We hebben weer een volwaardige selectie staan waaruit het eerste en tweede team geformeerd zullen worden en tevens het nieuwe Onder 23-elftal. Dat betekent dus veel nieuwe spelers. De afspraak was dat John (de Letter – red.) en Burak dat samen zouden gaan doen. John vond het aantal wat veel en wilde er een trainer bij hebben. Ik heb een gesprek met John gehad en laten weten dat we het gaan doen zoals DHC voor ogen heeft. Ook gezegd dat wij hem graag zouden behouden, maar het kan niet zo zijn, dat iedereen van alles bepaalt.”

Andere functie

,,John wilde alleen het eerste elftal doen”, gaat Van Zweden verder, ,,maar we hadden afgesproken het eerste en tweede, samen met Burak. Nu De Letter dat niet zo ziet zitten, hebben wij hem aangeboden om in elke andere functie bij de club te blijven, hij heeft een DHC-hart, maar niet meer als hoofdtrainer. Het is spijtig dat het zo is gelopen. John had duidelijk niet verwacht dat wij er zoveel spelers bij zouden krijgen. Er was ook nooit een contract getekend.”

Duo

Van Zweden tot slot: ,,Nogmaals ter verduidelijking, de insteek van ons was absoluut dat John de Letter het samen met Burak ging doen, alleen hij wilde dat op een andere wijze en niet op deze manier. Er komt ook absoluut geen nieuwe hoofdtrainer. Er komt uiteraard een nieuwe trainer bij, die dan met Burak een duo vormt en samen het eerste én tweede zullen gaan trainen en begeleiden.”

Uiteraard hebben wij John de Letter ook om een reactie gevraagd, maar deze nog niet ontvangen. Zodra die binnen is, zullen wij ook zijn lezing publiceren.

 

 

Lees verder