RAS staat voor uitdagingen die vooral kansen bieden

Tijdens de maandagavond gehouden Algemene Ledenvergadering van RAS heeft voorzitter Mark Voogd (foto) de uitdagingen benoemd waar de club aan de Albardastraat de komende jaren voor komt te staan. ,,Deze uitdagingen bieden echter voornamelijk kansen”, aldus de preses.

Het was de eerste ALV sinds de coronatijd. In november van dit jaar zal de reguliere vergadering worden gehouden. Voorzitter Mark Voogd kondigde met trots de bouw aan van een nieuw materiaalhok. Op de plek waar nu nog een oude container staat, voor de kantine, zal eind van dit jaar een fraai pandje verrijzen, dat geheel door RAS zal worden gebruikt. De hekken rond dit stukje terrein zullen ook verdwijnen. Het is de zoveelste stap op weg naar een stukje professionalisering van onze club.

Sporthal

Een andere uitdaging is de ontwikkeling rond de nieuwe sporthal op het terrein. ,,De gemeente Den Haag had enige tijd geleden het onzalige idee om deze voor een deel op ons derde (halve) kunstgras te plaatsen. Dit zou natuurlijk de ontwikkeling van onze club jaren achteruitwerpen. Gelukkig lijkt dit nu van de baan. Er wordt binnenkort weer gepraat met de gemeente Den Haag. Waarschijnlijk zullen dan ook de plannen rond eventueel nieuwe kleedkamers aan de orde komen”, aldus de clubsite.

Trots

Voorzitter Voogd is trots op het grote aantal leden en vooral op de vele jeugdteams het komende seizoen. Voogd: ,,Ook hier is echter een uitdaging, omdat wij zo langzamerhand een ledenstop zullen moeten instellen. De velden zijn van de vroege ochtend tot in de avond bezet op zaterdag. Goed nieuws, maar natuurlijk ook een belasting voor de vrijwilligers.” De preses deed dan ook nadrukkelijk een oproep voor meer vrijwilligers.

Lees verder