Frank van Mil, voorzitter sv Den Hoorn: ,,Trainers worden beter en daar profiteert jeugdopleiding van”

sv Den Hoorn is een samenwerkingsverband aangegaan met de jeugdopleiding van BVO Sparta Rotterdam. Voorzitter Frank van Mil (foto) van de zaterdag eersteklasser legt uit hoe de samenwerking tot stand is gekomen en wat globaal de inhoud daarvan is.

Tekst: Ton Beije

Waarom de samenwerking met Sparta?

Van Mil: ,,Zoals zo vaak komt zo’n samenwerking tussen sv Den Hoorn en Sparta tot stand door enthousiaste mensen die elkaar vinden. Ons nieuwe beoogd bestuurslid voetbaltechnische zaken voor de jeugd, Martijn van Oevelen, is hiermee belast en is in een gesprek met Sparta tot een mooie overeenkomst gekomen.”

Wat zijn de voordelen voor sv Den Hoorn?

Van Mil: ,,De belangrijkste redenen voor ons om met Sparta als BVO in zee te gaan zijn, dat zij ons helpen met hun kennis en ervaring op het vlak van training geven. Onze jeugdtrainers kunnen door hen worden ondersteund, in de keuken meekijken en zelfs stagelopen. Als onze trainers beter worden wordt onze jeugdopleiding beter en daar is het ons vooral om te doen.”

En verder?

Va Mil: ,,Daarnaast zien we dat ze ook trainingsclinics op ons terrein willen geven en worden er door het jaar heen themabijeenkomsten georganiseerd voor kaderleden, vrijwilligers en bestuursleden. Verder is het heel prettig dat Sparta geen exclusiviteit afdwingt of ons verplicht om talentvolle kinderen richting hun opleiding te sturen. We houden goed contact met elkaar waarbij beider belang wordt gediend. Een prima samenwerking dus.”

En ADO Den Haag?

Van Mil: ,,Ook ADO Den Haag heeft een prima opleiding en met hen hebben en houden we zeker ook graag een goede band.”

Lees verder