HSV vierde op NK voor scheidsrechters

Afgelopen zaterdag speelden de mannen van de Haagse Scheidsrechters Vereniging het Nederlands Kampioenschap scheidsrechtersvoetbal in Amsterdam. Door het behalen van de eerste plaats vorig seizoen in Nijmegen, waren de verwachtingen dit jaar hoog gespannen. Gastheer was dit jaar de Amsterdamse Scheidsrechters Vereniging.

Dit jaar deden er acht teams mee verdeeld over twee poules. HSV Den Haag mocht het in de poulefase opnemen tegen de scheidsrechters Verenigingen van Amsterdam 2, Enschede 2 en Deventer. De andere poule bestond uit Alkmaar, Amsterdam 1, Enschede 1 en het combinatieteam Venlo/Helmond/Den Bosch.

Dramatisch

De eerste wedstrijd verliep dramatisch voor de HSV. Tegen Amsterdam 2 had Den Haag vrijwel niets in te brengen en het werd 5-0. De spelers van Amsterdam waren fit en beter bestand tegen de broeierige warmte op het kunstgras. Na een tactische omzetting werd er wel gewonnen van Enschede 2 en uiteindelijk ook van Deventer, waardoor de HSV tweede werd in de poule.

BBQ

In de halve finale was het eerste team van de Scheidsrechters Vereniging Enschede en Omstreken de tegenstander. Het was een spannende en fysieke wedstrijd. Lang bleef het 1-1, maar helaas scoorde Enschede de 2-1. Nadat de ‘alles of niets’-tactiek was ingezet werd het uiteindelijk ook nog 3-1. In de wedstrijd om de derde en vierde plaats werd er uiteindelijk verloren van Amsterdam 2. Al waren de meeste spelers in die laatste wedstrijd al bezig met de BBQ, die daarna zou volgen. Op het andere veld won Alkmaar de finale van Enschede 1.

Na afloop bleef het nog lang gezellig met een BBQ. De HSV Den Haag is de Amsterdamse Scheidsrechters Vereniging (ASV) dankbaar voor de goede organisatie en feliciteert hen met het 100-jarig jubileum.

Lees verder