NV ADO Den Haag en ADO Den Haag Vrouwen: samen één!

Per 1 juli 2023 zal ADO Den Haag Vrouwen weer volledig deel uitmaken van de betaald voetbalorganisatie NV ADO Den Haag. Het eerste team en de jeugdopleiding (Beloften, MO17, MO16), die op dit moment onder de Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal vallen, krijgen door de integratie een plek binnen de BVO van ADO Den Haag. De diverse afdelingen (van merchandise tot ticketverkoop) zullen het komende jaar stapsgewijs geïntegreerd worden binnen de NV.

In 2007 was ADO Den Haag één van de zes clubs die het Convenant Eredivisie Vrouwen ondertekenden, waardoor de Eredivisie Vrouwen werd geboren. Van 2007 en 2012 maakte ADO Den Haag Vrouwen deel uit van de NV ADO Den Haag. In 2012 werd de Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal opgericht om het vrouwenvoetbal in Den Haag en regio Haaglanden verder te ontwikkelen. De afgelopen jaren werd de wens om weer onder één tak te vallen voor beide partijen steeds groter en is het integratieproces in gang gezet.

Teams

Voorlopig zullen de technische portefeuilles van de mannen- en vrouwenafdeling nog gescheiden blijven. Dit geldt voor zowel de jeugdafdeling als de eerste elftallen. Het eerste elftal van zowel de mannen als vrouwen van ADO Den Haag blijft voorlopig trainen op Sportpark Prinses Irene te Rijswijk, terwijl de jeugd (M) op Sportcomplex De Aftrap traint en de jeugd (V) op Sportpark Houtrust in Scheveningen hun trainingen en wedstrijden afwerkt.

Supporters: Seizoenkaarten

Als gevolg van de integratie zullen ook de seizoenkaarten via de officiële kanalen van ADO Den Haag verlopen. Deze zijn vanaf nu ook al verkrijgbaar. De prijzen van seizoenkaarten zijn verlaagd. Voor slechts EUR 45,- ben je het gehele seizoen van de partij. Kinderen (t/m 12 jaar) kunnen voor slechts EUR 25,- naar alle elf de thuiswedstrijden. Om een seizoenkaart te bestellen is het van belang dat je een (nieuw) ADO Den Haag-account registreert. Met dit account heb je de mogelijkheid om via de ticketingomgeving een seizoenkaart voor ADO Den Haag Vrouwen te bestellen. Heb je al een seizoenkaart voor de thuiswedstrijden van de mannen? Dan kun je met je bestaande account ook een seizoenkaart voor de vrouwen kopen. Een seizoenkaart voor ADO Den Haag Vrouwen ontvang je uitsluitend digitaal.

 

Lees verder