Quick verwacht uitdagend jaar met ook aantal duels op zaterdagavond

Quick speelt weer in de Derde Divisie B. Nu ook met een vijftal zaterdagclubs erbij. Quick hoeft ook minder kilometers te maken, dus op Nieuw Hanenburg is men zeker tevreden met de indeling.

Voor Quick komt deze indeling niet als een verrassing en men is tevreden met deze indeling. ,,Met Hoek, Groene Ster en sv Meerssen hebben we enkele verre uitwedstrijden in Zeeland en Limburg, maar aan de andere kant hoeven we nu niet naar Hoogeveen en HSC’21 toe, die in de noordelijke poule zitten.”

,,Er zijn slechts vijf zaterdagclubs in onze competitie (Hoek, Kloetinge, SteDeCo, Barendrecht en Sportlust’46) en hierdoor kunnen we bijna alle thuiswedstrijden gewoon op zondag blijven spelen. Hierdoor verandert er niet heel veel voor ons met de samensmelting van zaterdag- en zondagclubs. Dit is logistiek gunstig, mede ook omdat de zaterdag al propvol zit op Nieuw Hanenburg met jeugdwedstrijden, de Onder 23 en zaterdag 1. Het doel van minder kilometers hoeven te maken voor de uitwedstrijden is in ieder geval gelukt en daar is iedereen sowieso blij mee.”

Dynamiek

Voor Quick blijft het dus grotendeels een competitie met veel bekende en mooie verenigingen. ,,Met vijf zaterdagclubs zullen we ook enkele sterke nieuwe tegenstanders treffen, waarbij Barendrecht het meest bekend is door de vele onderlinge jeugdwedstrijden. We zijn ook benieuwd of het verplicht moeten spelen op zaterdagavonden tegen deze clubs ook een extra dynamiek zal meebrengen en zal zorgen voor meer toeschouwers langs de lijn. Hoe dan ook, het komend seizoen zal weer een uitdagend jaar worden.”

Lees verder