Indeling Vierde Divisie – Peter Klomp: ,,Tevreden voetballiefhebbers, dus pluim voor de KNVB”

Vrijdag werd de indeling bekend van de Tweede, Derde en Vierde Divisie. In die Vierde Divisie zijn alle regioclubs terug te vinden: DSO, FC ’s-Gravenzande, HBS, RKAVV en Westlandia. Haaglanden Voetbal maakte een rondje langs de velden en vroeg bij de clubs naar een eerste reactie.

Tekst: Ton Beije

Peter Klomp (foto), weer terug bij RKAVV op de Kastelenring in Leidschendam, had deze indeling wel verwacht: ,,Een geweldige, maar ook zeer logische indeling lijkt mij met alleen maar West 2-clubs en drie vanuit Zuid, die bijna tegen West 2 aanliggen.”

Klomp verwacht, op basis van zijn ervaring, veel strijd. ,,Ik kan het niveau op basis van de afgelopen twee jaar aardig inschatten en ik kan je zeggen dat het een pittige competitie gaat worden. Natuurlijk gaan gedurende het seizoen een paar teams zich naar boven en beneden afscheiden, maar over het algemeen zullen de verschillen klein zijn en wordt het ieder weekend een heerlijke pot voetbal met veel strijd en technische vaardigheden.”

Derby’s

En, ook niet onbelangrijk. Stipt Klomp aan: ,,De penningmeesters worden hier denk ik ook wel gelukkig van. Veel derby’s met hopelijk veel publiek en een goede sfeer, maar vooral ook weinig busreizen! Kortom veel tevreden voetballiefhebbers en dus maar eens een pluim voor de KNVB.”

Lees verder