Indeling Vierde Divisie – Maurizio Ceccuci: ,,Niveau ligt hoger met zaterdag- én zondagclubs”

Vrijdag werd de indeling bekend van de Tweede, Derde en Vierde Divisie. In die Vierde Divisie zijn alle regioclubs terug te vinden: DSO, FC ’s-Gravenzande, HBS, RKAVV en Westlandia. Haaglanden Voetbal maakte een rondje langs de velden en vroeg bij de clubs naar een eerste reactie.

Tekst: Ton Beije

Maurizio Ceccucci (foto) is dit seizoen nieuw op De Hoge Bomen in Naaldwijk. Na vele jaren RKAVV heeft hij nu de technische leiding bij Westlandia. De Vierde Divisie kent zodoende niet veel verrassingen voor Ceccucci. Afgelopen seizoen greep hij met RKAVV net naast de promotie. Nieuwe kansen dus bij Westlandia. Zijn eerste reactie: ,,De reisafstanden zijn gunstig in vergelijking met het verleden.”

Uitdaging

En verder: ,,Ik voorzie veel leuke derby’s voor onze regio, dat is goed voor de clubs de toeschouwers  en de spelers.” Maar waarschuwt hij ook: ,,Het niveau zal een stuk hoger liggen aangezien de betere ploegen uit de zaterdag en de zondag nu voor een groot deel samengevoegd zijn, dus daar ligt een mooie uitdaging voor ons.”

En, interessant, hij komt ook zijn vorige club twee keer tegen in de competitie. Opletten dus om de juiste dug-out in te stappen!

 

 

Lees verder