Indeling Vierde Divisie – Mike Jonk: ,,Alles geven om FC ’s-Gravenzande op de kaart te zetten”

Vrijdag werd de indeling bekend van de Tweede, Derde en Vierde Divisie. In die Vierde Divisie zijn alle regioclubs terug te vinden: DSO, FC ’s-Gravenzande, HBS, RKAVV en Westlandia. Haaglanden Voetbal maakte een rondje langs de velden en vroeg bij de clubs naar een eerste reactie.

Tekst: Ton Beije

Mike Jonk (foto) deed vorig seizoen al veel als assistent-trainer bij FC ’s-Gravenzande. Na het vertrek van Richard Middelkoop, is hij nu de hoofdtrainer bij de club op het Juliana Sportpark. FC ’s-Gravenzande was altijd de enige vertegenwoordiger uit deze regio in de (zaterdag) Vierde Divisie. Na het samengaan van de zaterdag- en zondag divisie, mogen de Westlanders het ook in competitieverband gaan opnemen tegen regioploegen.

Dik tevreden zegt Mike Jonk dan ook: ,,Eerlijk gezegd vind ik het een interessante indeling. Het wordt zeker een uitdagende competitie met een aantal stevige tegenstanders. Het is altijd leuk om te zien hoe we het opnemen tegen andere regionale clubs.”

Kans

,,Als hoofdtrainer zie ik dit als een mooie kans voor ons team om te laten zien wat we waard zijn. We zullen ons klaarmaken om de strijd aan te gaan met volle overgave, maakt niet uit wie we tegenover ons hebben staan. We willen onze speelwijze naar een hoger niveau tillen en zorgen dat we komend seizoen niet meer door de ondergrens zakken.”

Nieuwe tribune

Er is nog een reden voor Jonk om uit te kijken naar het nieuwe seizoen. ,,We hebben inderdaad nog meer redenen om enthousiast te zijn voor het komende seizoen. We krijgen namelijk een nieuwe tribune en ons gebouw wordt vernieuwd. Dit betekent dat we iedereen in stijl kunnen ontvangen en dat onze supporters kunnen genieten van een betere faciliteit. Voor onze supporters is het misschien wel het mooiste aspect van deze indeling, dat ze niet meer het hele land door hoeven te reizen. Alles is redelijk in de buurt, waardoor ze onze wedstrijden gemakkelijker kunnen bijwonen en ons kunnen steunen.”

,,Al met al, ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen en de uitdagingen die het met zich meebrengt. Samen met mijn spelers en staf zullen we alles geven om FC ‘s-Gravenzande op de kaart te zetten in deze Vierde Divisie.”

 

Lees verder