sv Den Hoorn maakt balans op na hectisch seizoen

Ook sv Den Hoorn maakte vorig seizoen de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal met het eerste elftal. Het is een bewogen seizoen geworden. Een goede start, een slechte reeks uitslagen en uiteindelijk via drie mooie finales via de nacompetitie, heeft de ploeg weer een ticket veroverd voor de eerste klasse komend seizoen. Het O23-opleidingselftal is gepromoveerd naar de Tweede Divisie en dat was ook de bedoeling, naast het opleiden van de talenten voor het eerste elftal.

Trainer John Hage vertrok tussentijds en zijn taken werden tijdelijk overgenomen door Oscar Laguna Burgos (foto). Aan het einde van het seizoen maakt sv Den Hoorn de balans op. Zoals ieder seizoen zijn er spelers die stoppen of hun heil elders gaan zoeken. Donny Slot, doelman Robert-Jan Kuipers, Vincent Plichta, Maurizio Marinacci, Mark Vermeulen en Dave Koene stoppen. Ian van Baalen vertrekt naar Scheveningen en verder hebben Erik Letsch (VELO), Youri Kooijmans (Full Speed), Denzel Dos Santos (VVGZ) en Stan Huijbens (DSVP) een nieuwe club gevonden.

Nieuwe spelers

sv Den Hoorn heeft niet alleen te maken met vertrekkende spelers, ook zijn er nieuwkomers in de selectie van de nieuwe trainer Robin Knoester, die overkomt van Scheveningen, waar hij assistent was van John Blok. Vanuit de eigen opleiding stromen een zestal talentvolle spelers door: Yaiden van Baarle, Bjarne van Bleiswijck, Boaz Barends, Sven van Dinter, Stefan Kuntz en Joël Norfbin. Gedurende het afgelopen seizoen hadden Efe Turkoglu (O19) en Guy van Wely (O17) deze stap al gemaakt naar de selectie.

Robin Knoester

 

Ook een aantal nieuwe gezichten bij sv Den Hoorn: Sven Paternot (TOGB), Benjamin Lubanzadio (SV Poortugaal), Remo de Vroege (Excelsior Maassluis), Mika Bavelaar (Concordia), Oscar Benson (Westlandia), Rayen Clemensia (Alexandria’66), Kevin Harder (Zeeburgia), Joesri Zoulali (Quick) en Jamie Kraak (TOGB).

De TC leverde weer goed werk af. Robin Knoester en zijn staf starten het nieuwe seizoen met een selectie van 44 spelers waarvan 4 keepers. Gedurende de voorbereiding worden de selecties voor het eerste elftal en Onder 23 definitief samengesteld en kan er teamgericht getraind worden.

Nieuwe seizoen

sv Den Hoorn start met de training van de A-selectie op 31 juli en daarna volgt het oefenschema met wedstrijden. De thuiswedstrijden voor de competitie van het eerste elftal zullen komend seizoen starten om 15.30 uur. Het O23-team wil men ook op dezelfde speeldag thuis laten spelen om 12.45 uur. Deze wensen zijn in ieder geval neergelegd bij de KNVB.

Lees verder