Delftenaar Denzo Kasius terug in Nederland en kiest voor AZ

Denzo Kasius (foto) is de derde aanwinst deze zomer voor AZ. De in Delft geboren speler maakt de overstap van Bologna, dat hem verhuurde aan Rapid Wien, naar Alkmaar en tekent daar een contract tot medio 2027.

Kasius op de clubsite van AZ over zijn overgang: ,,AZ staat bekend om zijn ambities en de aanvallende manier van voetballen, wat erg goed bij mij past. In het buitenland heb ik veel dingen geleerd en ben ik volwassen geworden. Wel heb ik minder gespeeld dan vooraf gehoopt. Ook daarom ben ik blij om weer in Nederland te zijn.” Ook directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ is dik tevreden: ,,Het is heel prettig om de rechtsbackpositie weer dubbel bezet te hebben. We kennen Denso al van zijn eerdere periode in Nederland. En zelfs nog vanuit zijn jaren in de jeugdopleiding bij onder meer ADO Den Haag. Hij is dus beslist geen onbekende voor ons.”

DHC en ADO Den Haag

Denzo Kasius begon bij het Delftse DHC en kwam daarna in de jeugdopleiding van Sparta terecht. Daarna bij Feyenoord op Varkenoord en in het seizoen 2017-2018 was hij actief in de jeugdopleiding van ADO Den Haag op De Aftrap. Vandaar vertrok hij naar FC Utrecht en speelde nog voor Jong FC Utrecht. Na uitgeleend te zijn aan FC Volendam – waar hij veel indruk maakte – stond FC Bologna bij hem op de stoep.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder